Više tužilaštvo razmatra slučaj Andreja Vučića!

Više tužilaštvo sprovodi krivično gonjenje za teža krivična dela, za koja je mahom zaprećena kazna preko 10 godina zatvora ili dela sa elementima nasilja, nacionalne, verske i druge mržnje

  • 12

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu prosledilo je Višem tužilaštvu na razmatranje spise predmeta u predistražnom postupku povodom incidenta u kom su pripadnici Žandarmerije prebili Andreja Vučića brata premijera Srbije i Predraga Malog brata gradonačelnika Beograda, kao i dvojicu pripadnika “Kobri”.

Nakon što je policija dostavila zatražena informacije, izjave, video zapise i druge dokaze u vezi sa tim događajem, predmet je prosleđen Višem tužilaštvu u Beogradu koje treba da proveri da li ima elemenata krivičnog dela iz njegove nadležnosti, rečeno je danas Tanjugu u tom tužilaštvu.

Više tužilaštvo sprovodi krivično gonjenje za teža krivična dela, za koja je mahom zaprećena kazna preko 10 godina zatvora ili dela sa elementima nasilja, nacionalne, verske i druge mržnje...

Nakon razmatranja spisa tužilaštvo će doneti odluku da li će i protiv koga će pokrenuti krivični postupak (ko će biti osumnjičen) i za koje krivično delo.

Komandant niškog odreda žandarmerije Senad Koštić juče je razrešen dužnosti, a protiv sedam pripadnika te jedinice podnete su krivične prijave.

Krivične prijave podnete su zbog brutalnog prebijanja i prekomerne upotrebe sile prema Andreju Vučića i dvojici pripadnika Vojno bezbednosne agencije.

Brata premijera Aleksandra Vučića, Andreja, i brata gradonačelnika Siniše Malog, Predraga i dva člana obezbeđenja, iako su se legitimisali pretukli su ih 28. septembra, tokom Parade ponosa, pripadnici niškog odreda žandarmerije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vesna BG

    11. oktobar 2014 | 19:35

    Neka ljudi rade svoj posao. Ovo je idealan slučaj da se pokaže kako organi našeg pravosuđa rade svoj posao

  • Vesna BG

    11. oktobar 2014 | 19:32

    Red je da se ovo uradi maksimalno korektno kako bi se zapušila usta svima koji govore da naši organi ne rade svoj posao

  • @pegica@

    11. oktobar 2014 | 19:47

    Zloupotreba položaja je bila tradicija u državi koju je neophodno iskoreniti..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA