Evo kako je izgledalo venčanje devojčice koja se udala s 12 godina! (FOTO) (VIDEO)

Tea iz Norveške je samo jedna od 39.000 devojčica koje su svakodnevno prisiljene na ovakve brakove

  • 4

Devojčica Tea iz Norveške tvrdi kako će sa samo 12 godina već postati mlada. Ona je na internet postavljala sve informacija o njenom venčanju sa 37-godišnjim verenikom Geirom.

Tea je pisala bukvalno sve, od toga kako su zajedno probali tortu, birali cveće, pa sve do njene nervoze oko prvog seksualnog iskustva.

Njen blog je čim se pojavio Norvešku javnost "podigao na noge, a kao što možete da pretpostavite veliki broj ljudi pokušao je da kontaktira vlasti kako bi prijavio slučaj o dečijem venčanju koje je zabranjeno. Ukoliko bi se Tea zaista venčalaa, bila bi samo jedna od 39.000 devojčica koje su svakodnevno prisiljene na ovakve brakove.

Međutim, ubrzo je otkriveno da je cela ova priča u stvari kampanja internacionalne organizacije koje se zalaže za prava devojčica, naročito mladih udavača, širom sveta.

Izmišljeno venčanje bilo je zakazano za 11. oktobar, Međunarodni dan devojčica. Devojčice koje su prisiljene da ulaze u ovakve brakove su uglavnom siromašne, a svi njihovi snovi su uništeni kada one bukvalno postanu vlasništvo svojih muževa.

Cilj kampanje je bio da se skrene pažnja javnosti o ovom problemu, u čemu su očigledno i uspeli.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: ryot.org)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA