Tužilaštvo sprema optužnicu zbog novca male Tijane!

Pod istragom su svi koji su imali veze sa milionima prikupljenim za lečenje Tijane Ognjanović. Po nalogu tužilaštva saslušano je oko 35 političara, bankara, lekara, funkcionera MUP i trgovaca, koji su na bilo koji način imali veze s porodicom Ognjanović

  • 12

Istraga u vezi sa novcem koji je prikupljen za lečenje male Tijane Ognjanović je završena, a Tužilaštvo sprema optužnicu u vezi sa njegovim nenamenskim trošenjem, piše "Informer".

Pod istragom su svi koji su imali veze sa milionima prikupljenim za lečenje Tijane Ognjanović. Po nalogu tužilaštva saslušano je oko 35 političara, bankara, lekara, funkcionera MUP i trgovaca, koji su na bilo koji način imali veze s porodicom Ognjanović i akcijom u kojoj je ukupno prikupljeno oko 2,6 miliona evra.

Pored ostalih, saslušani su i bivša ministarka zdravlja Slavica Ðukić Dejanović, kao i bivši državni sekretar MUP Vanja Vukić. Ðukić Dejanović je rekla da ne može da govori o istrazi, ali da se samo jednom sastala sa Tijaninim roditeljima.

- Ministarstvo zdravlja nije imalo nikakav uticaj na akciju prikupljanja i distribucije novca za lečenje pokojne devojčice. Posle njene smrti Ognjanovići su došli i predložili da novac poklone Institutu za majku i dete. Jedino što sam sugerisala bilo je da Institut s njima sklopi ugovor i da sve bude strogo u skladu sa zakonom - rekla je ona.

Vukić je potvrdi da je saslušan, ali da o tome ne može da priča.

- Pozvan sam na razgovor kao bivši funkcioner MUP. Za sve što je potrebno stojim državi na raspolaganju i dalje, kako bi se konačno utvrdila potpuna istina - rekao je Vukić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ズ1枚とピリ辛の

    13. oktobar 2014 | 00:14

    Sve u zatvor,roditeljima po 10 godina,za primer,pa da vidimo da li će još nekome da padne na pamet da tako izigra narod i državu.

  • Mici

    13. oktobar 2014 | 00:45

    Roditelji na robiju..

  • nelle

    13. oktobar 2014 | 00:43

    Nisu roditelji krivi sto je drzavu bolelo uvo za pravovremeno lecenje deteta, ka i danas na desetine dece koja cekaju istu pomoc,,a posle je htela novac za sebe, a da roditelje postave kao zrtvene jarce. Njihovog deteta nema a zasto???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA