OČAJAN ZBOG DUGA: Nožem nasrnuo na radnike elektrodistribucije

S.Đ. (57) je u poslednjih sedam godina sedam puta fizički sprečio montere elektrodistribucije da ga isključe sa elektromreže, a dva puta se nezakonito priključo na mrežu kada mu je struja "isečena"

  • 1

Aleksinačka policija privela je danas oca i sina S.Đ. (57) i M.Đ. (27) iz aleksinačkog sela Subotinac jer su napali radnike PD "Jugoistoka" prilikom pokušaja da im isključe struju zbog duga od preko milion dinara.

Kako je saopštila informativna služba ovog javnog preduzeća, incident se dogodio danas oko 9.30 minuta kada su ekipu "Jugoistoka" i pored asistencije policije ova dvojica fizički napala. Zatim je M.Đ. ušao u kuću odakle je uzeo nož i pokušao da njim ubode montere. Policija je sprečila teže posledice a oca i sina privela na saslušanje u Policijsku stanicu u Aleksincu.

"Jugoistok" je saopštio da ova porodica duguje EPS "Snabdevanju" 17.500 dinara, a PD "Jugoistoku" 1.250.000 dinara, te da su radnici elektrodistribucije više puta pokušavali da joj isključe struju. Kako su ih S.Đ. i M.Đ. svaki put u tome sprečili upotrebom fizičke sile, u pomoć je pozvana policija.

U saopštenju "Jugoistoka" se dodaje da ova porodica nije plaćala račune za utrošenu struju ni u svom lokalu, pa da po tom osnovu duguju još 122.000 dinara.

- Za poslednjih sedam godina S.Đ. je sedam puta sprečio montere da ga isključe sa elektromreže, a dva puta se nezakonito priključio kada mu je struja "isečena". Zbog toga je, kako se navodi u saopštenju, protiv njega je samo u toku ove godine podneto pet prekršajnih prijava.

"Jugoistok" je zahvalio policiji na brzoj reakciji koja je onemogućila teže posledice u ovom incidentu. Ovo preduzeće je najavilo da će protiv obojice, ali svih ostalih koji budu napadali njihove radnike, podneti krivične prijave.

- Nakon ponovnog napada na naše radnike, ovoj problematičnoj porodici je najzad isključena električna energija i u domaćinstvu i u lokalu – zaključuje se u saopštenju "Jugoistoka".

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA