MOLI BOGA DA SE NE RAZBOLIŠ: Jedno sanitetsko vozilo na 92 sela!

Direktorka Doma zdravlja u Kuršumliji Uranija Petrović kaže da zdravstveni radnici imaju poteškoća da dođu do pojedinih pacijenata, pogotovo onih koji su u planinskim područjima, jer nemaju dovoljan broj sanitetskih vozila i zaposlenih u Hitnoj službi

  • 4

Terensko sanitetsko vozilo Hitne službe iz Kuršumlije upalo je noćas u jarugu ispunjenu vodom na obroncima Radan planine kod Kuršumlije, na putu do teško obolele pacijentkinje, kaže načelnica Hitne službe Nevena Vučković.

Troje zdravstvenih radnika uspelo je da izađe iz vozila, a pacijentkinja je na traktorskoj prikolici transportovana jednim delom puta, a zatim je zbrinuta u kuršumlijskoj bolnici, dodala je ona.

Sanitetsko vozilo uputilo se u planinsko selo Ljuša koje je udaljeno 20 kilometara od grada, odakle je pacijentkinja zatražila lekarsku pomoć. Put do njega je oštećen zbog obilnih kiša.

- Nekoliko sati smo stajali i čekali pomoć usred šume, na planini. Neizvesnost je bila duga, mi smo čekali pomoć, a teško obolela pacijentkinja nas - opisuje Vučkovićeva, koja je bila u ekipi koja se zaputila u selo.

S obzirom na to da u blizini niko ne živi, u pomoć su pritekli građani Kuršumlije i traktorom izvukli vozilo Hitne pomoći.

Lekari su pacijentkinji ukazali pomoć na licu mesta, a zatim je prebačena u kuršumlijsku bolnicu, gde je direktorka Doma zdravlja Uranija Petrović rekla da to nije prvi put da se zdravstveni radnici nađu u takvoj situaciji, jer Dom zdravlja nema dovoljan broj sanitetskih vozila, niti dovoljno zaposlenih u Hitnoj službi.

- Pošto imamo 92 sela na teritoriji opštine Kuršumlija, od kojih je većina na planinskim područjima i veoma udaljena, a samo jedno sanitetsko terensko vozilo, nije ni čudo da se zdravstveni radnici često nađu u ovakvoj situaciji - ističe Petrovićeva.

Zdravstveno stanje pacijentkinje, osiguranice beogradskog zavoda, stabilno je i ona se oporavlja u kuršumlijskoj bolnici.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA