Upoznajte Albanku, "tetku kokaina"!

Poznata po nadimku "Tetka", Valentina Tufina je putovala na tri kontinenta tokom jednog meseca da bi trgovala heroinom i kokainom

  • 4

Valentina Tufina (50) je uhapšena u junu ove godine od strane policije takozvane države Kosovo i smatra se da je ona "mozak" moćnih narko dilera koji imaju razvijenu mrežu preko Latinske Amerike ka Evropi.

I pored toga što je iza rešetaka, Interpol je ovih dana objavio da je ona među hiljadama ljudi za kojima je raspisana poternica. Valentina Tufina se smatra "mozgom" moćnih narko dilera koji imaju razvijenu mrežu preko Latinske Amerike ka Evropi. Inače poznata po nadimku "Tetka", Valentina Tufina je putovala na tri kontinenta tokom jednog meseca da bi trgovala heroinom i kokainom. Prema tužilaštvu, tereti se za teška krivična dela.

Ona je u roku od mesec dana putovala sedam puta u nekoliko zemalja Evrope, u Kinu, Australiju a zatim i u Sjedinjene Američke Države. Po struci hemijski inženjer, 23. jula putovala iz Tirane za Sloveniju. Vreme putovanja 1 sat i 20 minuta. Tog dana u svom "tranzitnom letu" je putovala iz Ljubljane za Nemačku, gde se zaustavila na međunarodnom aerodromu u Minhenu.

Dan kasnije je putovala za Peking iz Nemačke. Putovanje je trajalo 9 sati i 55 minuta da bi sledećeg dana (25.) Valentina iz Pekinga u Kini poletela za Šangaj Pudong. Međutim, Šangaj Pudong nije bio poslednja destinacija jer je tog istog dana otputovala za Melburn u Australiji.

Tužilaštvo za teška krivična dela navodi da Valentina Tufa rukovodi količinom i cenom kokaina smatrajući je "kasom budžeta", mrežom krijumčara kokaina. Osumnjičena je uhapšena na Kosovu, gde je napravila laboratoriju za preradu kokaina i heroina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gogi

    22. oktobar 2014 | 18:18

    Pa takvi su napravili "državu kosovo"

  • Expert

    22. oktobar 2014 | 19:08

    Ruta ima logike, kad god sam leteo za Kinu, leteo sam preko Nemacke. Iz Frankfurta ili Minhena postoji direktna linija za Peking, a onda se preseda za Sangaj ili Guandzou. Iz Sangaja za Australiju redovno lete low cost kompanije. Po ovoj logici su svi koji hoce malo da ustede ili stignu svojom rutom do odredista sumnjivi.

  • mex

    22. oktobar 2014 | 16:20

    Vredna neka zena

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA