ZBOG EBOLE: Kim Džong Un zabranio svim turistima ulazak u zemlju

Vlasti Severne Koreje su odlučile da turistima iz bilo koje zemlje, bez obzira gde su nedavno boravili, od sutra, neće biti dozvoljen ulazak u zemlju. Još se ne zna koliko dugo će zabrana biti na snazi

  • 12

Severna Koreja će od sutra zabraniti ulazak stranih turista u zemlju, zbog bojazni od širenja smrtonosnog virusa ebole, rekli su danas predstavnici više turističkih agencija.

- Upravo smo primili zvaničnu vest od naših partnera u Demokratskoj narodnoj republici Koreji da turistima iz bilo koje zemlje, bez obzira gde su nedavno boravili, od sutra, neće biti dozvoljen ulazak - izjavio je za Rojters Geret Džonson iz turističke agencije "Jang pionir turs", sa sedištem u Kini, koja organizuje ture u Severnu Koreju.

Drugi turistički agenti, koji organizuju ture u Severnu Koreju, potvrdili su, takođe, ovu vest, koja je, kako su rekli, do njih stigla preko zvaničnih kanala u Pjongjangu i Pekingu.

- Nije poznato koliko dugo će ova zabrana biti na snazi, a s obzirom na veoma promenljivu prirodu politike DNR Koreje, mi se nadamo da ćemo moći da realizujemo tri ture koje smo planirali do kraja 2014 - rekao je Nik Boner iz "Korjo tursa", turističke agencije sa sedištem u Pekingu.

Međunarodna putovanja u Severnu Koreju su retka i pored toga što u ovoj državi nije zabeležen nijedan slučaj ebole, u prošlosti se dešavalo da Pjongjang zatvori svoje granice za strance zbog bojazni zdravstvene prirode.

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije (SZO) od 19. oktobra, najmanje 4.877 ljudi je umrlo u najgoroj do sad zabeleženoj epidemiji ebole u svetu, od kojih najveći broj na teritoriji zapadne Afrike.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • varg

    23. oktobar 2014 | 13:11

    Koja šteta... A taman sam mislio sa obitelji otić uživat u ljepotama ovoga drštva...

  • Micko

    23. oktobar 2014 | 16:44

    Nije ovaj glup uopste!!!

  • dule

    23. oktobar 2014 | 18:23

    Jedini pametan potez,on zna da nebi mogao da se izbori sa virusom bez strane pomoći.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA