Pogledajte kako izgleda Atina pod vodom (FOTO) (VIDEO)

Zbog vremenskih neprilika koje je prouzrokovao uragan "Gonzalo" građani Pireja su ostali zarobljeni u svojim automobila zbog drveća koje je snažan vetar isčupao iz korena, dok se Atinjani bore sa ogromnim poplavama koje je prouzrokovala jaka kiša

  • 1

Grčku je u petak pogodilo snažno nevreme koje je čupalo drveće i prouzrokovalo poplave, a izazvano je ostacima uragana "Gonzalo" koji je prošle nedelje nastao kod Kariba, a prema prognozama metereologa trajaće još nekoliko dana.

Zbog vremenskih neprilika vatrogasne službe iz Pireja i drugih oblasti su primile na stotinu poziva od građana koji su bili zarobljeni u svojim automobilima ili nisu mogli da se prebace na sigurno mesto zbog drveća koje je bilo oboreno po ulicama, a najgore je u Atini koja je skoro potpuno poplavljena.

Gradonačelnik Pireja Janis Moralis je stavio sve gradske službe u stanje pripravnosti i juče je sazvao sastanak na kome će se razmotriti krizna situacija i preduzeti mere delovanja, prenela je agencija ANA.

Uragan "Gonzalo" je nastao prošle sedmice kod Kariba, potom se obrušio na Bermudska ostrva i nakon toga skrenuo ka severu, preko Atlanskog okeana.

Inače, "Gonzalo" je sedma oluja u sezoni uragana na Atlatiku koja se proteže od juna do novembra.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • X files

    26. oktobar 2014 | 18:53

    Atina nije poplavljena cela kao sto pisete....samo jedan deo grada koji je nizi od ostatka.Jeste bilo gusto par sati ali ni priblizno onome sto se desilo u Srbiji u maju....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA