JAPANU PRETI NUKLEARNA KATASTROFA: Vulkan u blizini atomske centrale samo što nije eksplodirao! (VIDEO)

Nivo opasnosti je povećan sa najnižeg na sledeći stepen rizika u oblasti ostrva Kjušu, pa se područje oko kratera smatra opasnim, kako tvrde iz Japanske meteorološke agencije

  • 2

Japanci su upozoreni na moguću erupciju vulkana na jugozapadu ostrva Kjušu, koja bi mogla da ima velike posledice po životnu sredinu i tamošnje stanovništvo. Nuklearna elektrana Sendaj nalazi se na samo 60 kilometara od ugašenog vulkana Mont Iojama, što je ozbiljan problem, saopštila je Nuklearna regulatorna agencija.

Vlada Japana je svakako planirala da otvori fabriku uprkos protestima i otporu javnosti posle krize nuklearne elektrane Fukušima. Nivo opasnosti je povećan sa najnižeg na sledeći stepen rizika, pa se područje oko kratera smatra opasnim, kako tvrde iz Japanske meteorološke agencije.

Inače, ova država se nalazi na takozvanom "Vatrenom pojasu Pacifika", polukrugu nepravilnih linija, na kome je oko 100 vulkana aktivno i preti da ugrozi bezbednost lokalnih stanovnika.

Zemljotres koji se dogodio 2011. godine u ovoj oblasti, izazvao je radiaktivno curenje iz atomske centrale Fukušima i povećao opasnost od erupcija vulkana širom zemlje, uključujući i krater na legendarnoj planini Fudži.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Izvor: metro.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • UNITEDSTATESOFSERBIA

    28. oktobar 2014 | 12:38

    Dragi Japanci! Mi u Srbiji ne živimo baš najbolje ali imamo dosta nenaseljenih oblasti PA IZVOLTE DOĆI i unaprediti našu privredu, nauku, kulturu YOU WILL SURVIVE! !!!!!

  • IN

    28. oktobar 2014 | 18:10

    Njihova zemlja ce nestati. Da li je moguce da su napravili toliko nuklearnih elektrana i ako znaju da su na jednom od najnestabilnijih mesta na planeti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA