Bruka u Valjevu: Nema proslave Dana grada zbog sukoba između DS i SPS

Odbornici Demokratske stranke i Socijalističke partije Srbije, koje su na vlasti, nisu postigli dogovor oko podrške kandidatima za ovogodišnje nagrade, pa tako nije mogla da bude održana ni tradicionalna svečana akademija

  • 0

Nagrade uspešnim pojedincima i organizacijama, povodom Dana grada Valjeva, ove godine nisu dodeljene zbog nesporazuma u vladajućoj koaliciji. Na vlasti u ovom gradu su Demokratska stranka i Socijalistička partija Srbije, a konkretan sukob izbio je zbog kandidata za ovogodišnje nagrade.

Odbornici gradskog parlamenta odlučili su 9. marta da ne prihvate devet predloženih kandidata za nagrade. Demokrate nisu prihvatile kandidaturu bivšeg gradonačelnika i nekadašnjeg ministra policije Dušana Mihajlovića za životno delo, dok socijalisti nisu želeli da podrže novinara Branka Vićentijevića, urednika Revije Kolubara.

Nisu prošli ni predlozi skupštinske Komisije za nagrade - za istoričara Vladimira Krivošejeva u oblasti nauke i inovacija, za Privatno preduzeće "Vega", čiji je vlasnik nekadašnji socijalista Stanko Ješić, za privređivanje i za Tehničku školu u oblasti sporta, zbog izgradnje zatvorenog školskog bazena.

Pošto nisu dodeljene godišnje nagrade, nije mogla biti održana ni svečana akademija, pa je jedini današnji događaj bio otvaranje Kule Nenadovića sa novom postavkom.

Valjevo je do 2004. kao Dan grada slavilo 15. septembar 1944, dan oslobođenja u Drugom svetskom ratu. Međutim, 2004. godine tadašnja vlast opredelila se za 20. mart - dan prvog oslobađanja Valjeva od Turaka.

(M.S. / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA