OVOLIKU ZVER NIKAD NISTE VIDELI: Bosanci ulovili vepra od 200 kg

U hajci na veliku životinju, učestvovalo je 15 lovaca, koji su organizovali veliku gozbu kako bi proslavili svoj legendaran ulov težak 200 kilograma

  • 21

Članovi lovačkih društava "Kozjak - Ljuta" iz Konjica i "Grebak" iz Ustikoline ulovili su vepra kapitalca teškog 200 kilograma. Jedan od lovaca, Hašim Tahirović Šaho, rekao je da je organizovana hajka kada je učestvovalo 15 ljudi koji su učestvovali u potrazi za ovom ogromnom životinjom.

- Ovo je jedan od većih ulova. Vepar se inače teško stiže i ubija, tako da je ovo nesvakidašnji ulov. Hajku nismo organizovali s lovačkim kerovima, već su učestvovali samo lovci. Naravno, kasnije je obavezno organizovana gozba, kako to lovci obično rade nakon uspešno okončanog lova - rekao je ovaj lovac.

Novac zarađen od prodaje plena, biće iskorićen za potrebe lovačkih društava iz BiH koja su učestovala u ovoj hajci. Lovci će obnoviti prostorije svog društva i kupiće novi nameštaj.

(Telegraf.rs/ Izvor: klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kuče

    4. novembar 2014 | 13:17

    Alo bosanci pa to su kad nas malo veća nazimad kakav to crni trofej

  • Maya

    4. novembar 2014 | 14:23

    Sramno... Dokle vise lova i krivolova. Pustite jadne zivotinje da zive. Ajde da mi organizujemo lov na najdebljeg coveka u zemlji kako bi to bilo... Jos od novca opremaju klub a toliko sirotinje u zemlji. Jadna smo mi vrsta

  • MM

    4. novembar 2014 | 14:31

    Moj otac je prosle zime ulovio vepra od 300kg, ee to je zivotinja! :D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA