Kod lekara danas samo onaj ko mora!

Članovi četiri reprezentativna sindikata koji obuhvataju 80 odsto zaposlenih u zdravstvu, štrajkovaće danas zbog odluke Vlade da i njima smanji plate za deset odsto

  • 10

Zaposleni u zdravstvu danas će poštovati minimum procesa rada, a to znači zbrinjavanje hitnih slučajeva, akutnih stanja i povreda, dece, omladine i porodilja.

Članovi četiri reprezentativna sindikata koji obuhvataju 80 odsto zaposlenih u zdravstvu, štrajkovaće danas zbog odluke Vlade da i njima smanji plate za deset odsto.

Kako je najavljeno, zaposleni u zdravstvu će tokom celodnevnog štrajka, poštovati minimum procesa rada. - To znači puno radno vreme i pre podne i popodne, a zbrinjavaće se samo hitni slučajevi, akutna stanja i povrede, deca, omladina i porodilje i Hitna pomoć, jer nikome život ne sme da bude ugrožen.

Sve drugo što može da sačeka, moraće da čeka sutradan - rekao je predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije, Dragan Cvetić.

Predstavnici četiri sindikata zdravstvenih radnika započeli su u utorak pregovore s Ministarstvom zdravlja o novom kolektivnom ugovoru.

U zavisnosti od ishoda tih pregovora, zaposleni u zdravstvu će odlučiti da li će štrajkovati svake srede tokom novembra.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Enzo

    5. novembar 2014 | 11:07

    A, sto da idem ako ne moram?

  • Miloslav

    5. novembar 2014 | 12:16

    Ako imaju prava policajci i prosvetari, imaju i medicinari. Samo štrajkujte i budite uporni pa će vlast da pronađe neki način da smanjenje vaših plata nekako zabašuri. Kako su rešili s policijom. Ugurali im onih deset hiljada što su primali mimo plate u platu pa će od toga da im uzmu 10%. Zna vlast kako da napravi da bude i vuk sit i koze na broju. Uostalom penzionere su ošišali progresivno i to im je dovoljno da pred svetom mogu da se hvale kako hrabro sprovode bolne mere. Najlakše je udariti po onima koji ne mogu da se brane. To je stvarno hrabro.

  • Prof.Biologije

    5. novembar 2014 | 11:43

    Ja kod lekara nisam bio već 5 godina jer se lečim suncem verom postom molitvom ljubavlju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA