PROGNOZA PO KOLJČICKOM: Prvi sneg već u novembru, a evo kakva nas zima očekuje!

Sivački Koljčicki, poznatiji i kao Radivoje Komazec, predviđa da predstojeća zima neće biti najjača u poslednjih 100 godina. Do katoličkog Božića ozbiljan minus moguć samo u kratkom intervalu oko Nove godine

  • 14

Zima neće biti nešto posebno jaka, prvi put ćemo u minus početkom decembra, a prvi sneg očekuje nas 22. novembra.

Ovo sve prognozira Radivoje Komazec iz Sivca, poznatiji kao "sivački Koljčicki", čovek koji je jedini u Srbiji nastavio da radi po metodi legedarnog prognozera Borisa Koljčickog. Radivoje prognozira da nas do kraja novembra očekuje lagani pad temperature, a prvi minus tek krajem ovog meseca.

Tokom čitavog novembra biće dosta kišovitih dana i smenjivaće se kiša i vetar, tvrdi Komazec, poljoprivredni tehničar iz Sivca, koji se već 13 godina jedini u Srbiji  bavi dugoročnom prognozom, i naglašava da do katoličkog Božića neće biti jake zime.

Prvi sneg nas, prema ovog prognozi, očekuje 22. novembra, a temperature će se kretati u intervalu između 0 i 10 stepeni.

Od 25. novembra očekuje i pojava magle praćena veoma niskim temperaturama, čak ispod nule, a ovaj hladni talas potrajaće desetak dana.

U decembru će tokom čitavog meseca temperatura biti između nula i deset stepeni, sa toplijim intervalom oko sredine meseca. Prava zima očekuje nas tek krajem decembra, kada će se temperature u Srbiji spustiti ispod nule. Baš pred Novu godinu dočekaćemo i prvi ozbiljniji sneg, tako da ćemo imati snežnu i hladnu, pravu novogodišnju atmosferu. 

Inače, Komazec prognozu određuje prateći temperature i vlažnost vazduha i upoređujući podatke kojie dobija sa šemom koju je napravio.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki

    7. novembar 2014 | 13:04

    Zanimljivo...."tokom novembra bice dosta kisovitih dana"??? A vec proslo skoro 1/3 meseca.... pa kada ce ta kisa? :) Ne mogu pogoditi prognozu za sutra a kamoli za narednih mesec dana :)

  • Petar

    7. novembar 2014 | 13:54

    Pa vec je pogresio, zadnjih par dana temperatura oko 22c, po njegovom crtezu nije ista.

  • Deki

    7. novembar 2014 | 17:24

    Ko se sve nece pojaviti u novinama...bolje pronadjite nekog ko je rekao da cu 7 novembra da se setam kratkih rukava...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA