PLJAČKA UŽIVO: Reporterka Telegrafa gleda kako joj skidaju pare s računa i njime kupuju belu tehniku u Ljubljani!

S kartice naše koleginice skinuto je 7.000 dinara i to na ime firme koja se bavi prodajom bele tehnike sa sedištem u Ljubljani

  • 10

Reporterka Telegrafa M. J. svedok je nesvakidašnje pljačke koja joj se događa upravo dok vi čitate ovaj tekst!

Obavljajući svakodnevne poslove za svojim stolom u redakciji, dobila je poruku od svoje banke da joj je sa računa upravo skinuto 7.000 dinara i to na ime izvesne firme u Ljubljani (naziv poznat redakciji Telegrafa) koja se bavi prodajom bele tehnike.

Naočigled brojnih kolega, M. J. je izvadila karticu objasnivši nam da nikada u pomenutoj firmi nije bila, a kamoli nešto u njoj pazarila.

- Redovno dobijam obaveštenja iz banke o tome kada mi je stigla plata, ili je skinuta neka rata, ali ovakvu poruku, nakon koje sam ni kriva ni dužna "lakša" za 7.000 dinara nikada nisam dobila! Pritom niko živi ne zna šifru moje kartice - objasnila je uzbuđena reporterka koja je istoga trenutka požurila u svoju banku da vidi da li su upoznati sa ovakvim prevarama.

Redakcija Telegrafa poslala je zahtev MUP-u Srbije za reakciju, a sa objašnjenjem čitavog slučaja, kako bismo predupredili suočavanje ostalih građana sa sličnim pljačkama.

(K. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Novi svetski poredak

    6. novembar 2014 | 13:56

    Nista novo,pokupili su joj sifru sa nekog bankomata u Srbiji,postoje uredjaji za to koje krimosi montiraju,jer nije sakrila kod kad ga je ukucavala.Kod nas u Slo je prosle godine bila prava poplava ovakvih kradja,uglavnom su uhvaceni iz Bugarske i Rumunije.U mome mestu koje ima oko 2000 stanovnika su pokupili para i para,mome poznaniku oko 350€,dobio covek poruku da je kupovao u Singapuru.

  • Ivica

    6. novembar 2014 | 13:32

    Nije vazno dali je bila u nekoj toj prodavnici skenirali su joj karticu kada je podizala pare sa bankomata i snimili joj pin kod dovoljno je za soping :)

  • Tina

    6. novembar 2014 | 14:50

    Tačno kao u prethodnim komentarima. Meni su skenirali karticu u Pozeskoj ulici na Banovom brdu. Napravili su mi racun od 405$ u Majamiju. Poruka na telefonu tacno ozmacava ulicu, broj naziv radnje...Odmah sam prijavila i kod sledeceg pokusaja su blokirani... Sve je reseno u moju korist ali je procedura trajala 40 dana, kada mi je vaskrsla nova kartica, novi broj i vracen novac na racun. Objasnili su mi da lepe magnetne trake u bankomate i tako skeniraju broj. Jedini lek je da se koriste bankomati maticne banke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA