GORBAČOV: Braniću Putina u Berlinu!

Ovog vikenda Gorbačov će boraviti u Berlinu podovom 25. godišnjice pada berlinskog zida, moćnim simbolom Hladnog rata, a u jeku konfrontacije između Moskve i Zapada zbog ukrajinske krize

  • 8

Bivši sovjetski lider Mihail Gorbačov (83) rekao je danas da će braniti politiku ruskog predsednika Vladimira Putina kada bude otputovao u Nemačku na obeležavanje 25. godišnjice pada berlinskog zida.

Prema Gorbačovu, Putin je najbolji čovek za zaštitu ruskih interesa, prenela je agencija AFP.

Ovog vikenda Gorbačov će boraviti u Berlinu podovom 25. godišnjice pada berlinskog zida, moćnim simbolom Hladnog rata, a u jeku konfrontacije između Moskve i zapada zbog ukrajinske krize. Gorbačov je rekao da je ubeđen da je kriza u Ukrajini poslužila SAD kao "izgovor" za suprotstavljanje Rusiji.

Vašinton, kako je istakao Gorbačov, ima plan koji treba da im omogući da se svuda mešaju, bez obzira da li je to dobro ili ne. Gorbačov, čije su reforme "perestrojka" i "glasnost" otvorile put padu berlinskog zida, treba u Berlinu da se sastane sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i predsednikom Joakimom Gaukom.

(Telegraf.rs /Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stojko Budživojević ex Budživoje Stojković

    7. novembar 2014 | 07:41

    Ovo je jedan od najvećih grešnika na kugli zemaljskoj. Svojom politikom doveo je do raspada SSSR, ujedinjenja Nemačke potom raspada SFRJ do disbalansa super sila i do toga da Amerika i NATO vedre i oblače po celom svetu. Hvala Bogu, Putinu ne treba nikakva podrška da Ruski narod i Rusku Federaciju, uz Božiju pomoć, podigne na mesto koje im pripada.

  • Kragujevac

    7. novembar 2014 | 10:37

    Nemoj sam ti da ga braniš!

  • Dzeko

    7. novembar 2014 | 06:47

    Flekavi bog je tebe obelezio sad vidimo toga znacenje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA