NAPADI NA SRPSKU POLICIJU: Huligani nasrću pet puta dnevno, najčešće oko ponoći!

Najkritičniji dani u sedmici, kada su policajci napadani, bili su nedelja i ponedeljak. Više od trećine izvršilaca, imalo je između 21 i 30 godina

  • 12

Od jula do septembra ove godine u Srbiji je izvršeno 429 krivičnih dela nad policajcima dok su radili svoj posao. To je prosečno 143 napada mesečno, po pet dnevno. U odnosu na isti period lane, ovo je za četiri odsto manje krivičnih dela nad policajcima, navodi se u izveštaju Uprave za analitiku MUP-a Srbije.

Smanjen je i broj izvršilaca, sa 510 na 493. Najkritičniji dani u sedmici, kada su policajci napadani, bili su nedelja i ponedeljak. Najviše krivičnih dela odigralo se oko ponoći. Više od trećine izvršilaca, napadača na policajce, imalo je između 21 i 30 godina, piše časopis MUP-a Srbije, "Policija danas".

Neznatno je smanjen broj napada prilikom uspostavljanja javnog reda i provere identiteta, dok je tokom kontrole i regulisanja saobraćaja, kao i dovođenja, broj napada gotovo udvostručen. Petina svih napada na policiju u Srbiji desio se u Beogradu, gde je, u poređenju sa istim periodom prethodne godine, registrovano smanjenje za čak četvrtinu.

Manje je napada i na području policijskih uprava u Vranju, Smederevu i Sremskoj Mitrovici, a povećan je na području Valjeva i Užica. U više od 65 odsto slučajeva krivičnih dela nad policajcima reč je o ometanju ovlašćenog službenog lica u obavljanju poslova bezbednosti ili održavanju javnog reda, a uglavnom su u pitanju verbalni napadi.

Jedan od napada završio se tragično, kada je na žandarma Stevana Sinđelića (31), tokom obezbeđivanja mesta na kojem je bespravno sečena šuma u Orlovcu, krajem avgusta, nepoznata oružja, nanevši mu smrtne povrede.

(M. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Mi-6

    8. novembar 2014 | 23:06

    Plata policajca je skoro ista kao plata komunalnog policajca,da ne govorim o riziku posla i odgovornosti koju policajac ima.....pa ako i malo pameti ima NE SMANJUJ TE PLATE POLICIJI I ONAKO SU SMANJENE ZA OKO 4000 DINARA...ZAR ŽIVOT VREDI 50000 DINARA???

  • Dag

    9. novembar 2014 | 11:25

    Srbija-zemlja vampira...

  • Brade

    9. novembar 2014 | 05:49

    Huligani sa znackom, i huligani bez znacke. Isti psiholoski profil ljudi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA