OBAMA: Ja sam krivac za poraz demokrata

- Poraženi smo. Ja snosim odgovornost za poraz. I ja, kao lider stranke, moram preuzeti odgovornost svaki put kada nešto ne prođe dobro - izjavio je američki predsednik

  • 5

Američki predsednik Barak Obama preuzeo je danas odgovornost za veliki poraz demokrata na prošlonedeljnim izborima za Kongres.

- Poraženi smo. Ja snosim odgovornost za poraz. I ja, kao lider stranke, moram preuzeti odgovornost svaki put kada nešto ne prođe dobro - izjavio je Obama u intrevjuu za televiziju CBS.

Republikanci su preuzeli kontrolu u Senatu, povećali su prednost u Predstavničkom domu i preuzeli od demokrata funkcije guvernera u ključnim američkim državama, navodi AFP.

- Poruka koju sam dobio na ovim izborima, a to smo videli već nekoliko puta na izborima, uzastopnim izborima, jeste da ljudi hoće da ovaj grad (Vašington) funkcioniše - rekao je američki predsednik.

- Oni imaju utisak da ne funkcioniše - kazao je Obama, dodajući da je u SAD došlo do "neuspeha politike".

On je, takođe, ponovio obećanje da će iskoristiti svoja izvršna ovlašćenja za reformu imigracionog sistema - ako republikanci usvoje zakon o imigraciji do kraja godine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BALKANSKI SPIJUN

    10. novembar 2014 | 08:13

    I ti ces na rusiju ha ha ha ! Idi skupljaj poene po starackim domovima!!

  • aконкагва

    10. novembar 2014 | 06:39

    Ово исто говорио и Тадић.

  • Paracinac

    10. novembar 2014 | 11:08

    Da ti nije kriva Srbija za lose rezultate?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA