NASTAVLJA SA PROVOKACIJAMA: Rama otvoreno podržao ekstremiste sa zastavom "Velike Albanije"!

uU Preševu u kome je boravio danas albanskog premijera dočekali su aplauzima i transparentom na kome je pisalo "Preševo, Bujanovac i Medveđa su Albanija".

  • 12

Albanski premijer Edi Rama dočekan je u Preševu aplauzima i ovacijama, a na jednom od transparenata pisalo je i "Preševo, Bujanovac i Medveđa su Albanija".

Na fotografiji objavljenoj na portalu "Telegrafi.com" vide se okupljeni građani sa spornim transparentom, a okupljeni su skandirali su njegovo ime "Edi Rama".

Rama je u Preševu izjavio da uprkos teškoćama u odnosima sa Srbijom dijalog s Beogradom treba da se nastavi, jer, kako je rekao, jedino saradnja sa Srbijom jača poziciju njegove zemlje koja tako može bolje da zaštiti aspiracije svih Albanaca koji žive u Srbiji.

Rama je u obraćanju gradjanima Preševa u Domu kulture posebno istakao da vlada u Tirani podržžava i forsira dijalog Albanaca sa juga Srbije s vladom u Beogradu, posebno kad je reč o reššavanju žživotnih problema pre svega u oblasti infrastrukture i obrazovanja.

Dodao je da je sa srpskim premijerom juče u Beogradu razgovarao upravo o realnim problemima sa kojima se suočavaju Albanci u Prešševu i Bujanovcu i u tom smislu obavestio je građane Preševa koji su prisustvovali njegovom izlaganju u Domu kulture da je Univerzitet u Tirani udvostručio upisne kvote za studente iz tri opštine na jugu Srbije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deki

    11. novembar 2014 | 18:40

    Bilo bi mi jako drago da cujem komentar na sva po nasanja rame,Evropske unije i gospodina ambasadora SAD.Sramota za civilizovani svet.

  • Kodar

    11. novembar 2014 | 19:42

    Od toliko hiljada prisutnih policajaca niko se ne usudi da oduzme sporne zastave,transparente i ostali provokativni materijal koji vredja nasu drzavu Srbiju????

  • Ca

    11. novembar 2014 | 19:18

    Srbijo, dosta trpimo, nismo zeleli rat... ali kad je dosta, dosta je. Docice dan kad Srbin poludi, ratoboran smo narod i necemo dozvoliti da nam neko lomi zemlju kako mu se **rac dize !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA