DOBRE VESTI: Novih 700 radnih mesta u zdravstvu!

- Zaposlićemo oko 340 lekara i oko 330 medicinskih sestara i tehničara. Već sledeće nedelje raspisaćemo konkurs i u najskorije vreme zaposlićemo te ljude na neodređeno - najavljuje ministar zdravlja Zlatibor Lončar

  • 5

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kaže za RTS da je nadležno ministarstvo dobilo dozvolu da zaposli oko 340 lekara i 330 medicinskih sestara i tehničara na neodređeno vreme. Radna mesta će biti otvorena širom Srbije.

Zlatibor Lončar je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da u celoj Srbiji nedostaju medicinski radnici i da su moguća nova zapošljavanja u tom sektoru do kraja godine.

- Imamo dobre vesti. Zaposlićemo oko 340 lekara i oko 330 medicinskih sestara i tehničara. Već sledeće nedelje raspisaćemo konkurs i u najskorije vreme zaposlićemo te ljude na neodređeno -  kaže ministar Zlatibor Lončar.

Napominje da nova radna mesta nisu predviđena samo za Beograd i druge velike gradove, već za sva područja širom Srbije kojima nedostaju lekari i medicinske sestre.

Na pitanje kada će građani moći sa zdravstvenom knjižicom da se obrate i privatnim lekarima, Lončar kaže da za sada Ministarstvo postavlja preduslove i da će do toga doći kada budu sagledani svi aspekti i kada bude formirana jedinstvena baza podataka.

- Najbitnije je da pacijenti dobiju kvalitetnu zdravstvenu zaštitu - kaže ministar Lončar i dodaje da će privatnici u početku pružati primarnu zdravstvenu zaštitu, a da će se potom videti šta je dalje neophodno.

Komentarišući nedavni štrajk lekara, ministar je rekao da su u svakodnevnim pregovorima sa sindikatom i da imaju zajednički cilj, a to je poboljšanje položaja medicinskih radnika i što kvalitetnija zdravstvena usluga.

(Telegraf. rs / RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko

    13. novembar 2014 | 22:21

    dobra vest za one koje vec imaju nekog u zdravstvu jer sigurno nece zaposljavati preko oglasa ili stvarno po diplomi vec preko veze i skrivenih konkursa kao i do sada!

  • Neko

    13. novembar 2014 | 21:00

    A sta je sa hiljadama visokolskolaca koji su zavrsili u roku fakultet, neki i sa visegodisnjim radnim iskustvom ostali bez posla posle kriminalnih privatizacija, a na njihovim mestima rade nestrucni poslusnici ...kada ce oni dobiti posao za koji su kvalifikovani, to nikoga nije briga!? Samo se prica i resava problem medicinara kao da samo to treba odraditi i onda vise NEMA PROBLEMA U SRBIJI. DA LI JE TAKO? Hitno menjati sistem u globalu. korenito, do srzi!

  • Dag

    14. novembar 2014 | 10:54

    Umesto onih, koji su pobegli, glavom bez obzira...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA