KO ĆE POBEDITI U TREĆEM SVETSKOM RATU: Da li su to Ameri ili Rusi?

Rusija ima daleko naprednije nuklearno naoružanje od SAD i nastaviće da bude lider u razvijanju nove generacije raketa, prenosi ruska "Pravda". Zapravo, kada bi izbio Treći svetski rat, ruski predsednik Vladimir Putin bi sigurno pobedio, navodi ovaj list

  • 59

U članku u ruskom listu "Pravda" pod nazivom "Rusija priprema nuklearno iznenađenje za NATO", tvrdi se da je Rusija uspela da sakupi ogromno nukelarno naoružanje jer su Sjedinjene države odbacivale i zanemarivale napredak Rusije nakon okončanja Hladnog rata.

Posebno, SAD uopšte ne rade na razvijanju visokopreciznih dalekometnih oružja koje bi moglo da iskoreni neprijatelja čak iako nije došlo do direktnog kontakta.

Međutim, Rusija nikada nije prestala sa razvojem uprkos kritikama je inferiornija u odnosu na Zarpad. U ovom trenutku Rusija ima "dalekometne projektile nove generacije koji će uskoro biti raspoređeni u podmornicama Crnomorske flote i raketnim brodovima Kaspijske flote", piše Pravda.

Prema članku, zemlje članice NATO imaju samo 260 taktičkih oružja, dok Amerika ima 200 bombi kapaciteta 18 megatona koje su postavljene u Nemačkoj, Italiji, Belgiji, Holandiji i Turskoj.

- Rusija, prema procenama, ima 5.000 komada različitih klasa nuklearnog oružja, od bojevih glava do torpeda - navodi se u Pravdi.

Rusija planira da pošalje dalekometne bombardere u Meksički zaliv, navodi se u članku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbija

    16. novembar 2014 | 13:46

    Svakako Amerika.

  • Dača

    16. novembar 2014 | 14:01

    Niko već će narod da izgine

  • Misirac

    16. novembar 2014 | 13:41

    Tu niko ne pobeđuje.Zatrovali bi planetu i istrebili bi ljudsku vrstu.Preživele bi samo bubašvabe i jedan naš političar(Neću da ga imenujem)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA