JEDINSTVENI MUZIČKI DOGAĐAJ U BEOGRADU: Majstori baroka i klasike u Kolarcu!

Osmu godinu zaredom, Jovan Kolundžija će, 4. decembra pozdraviti svoju publiku u Kolarcu, a scenu će podeliti sa svojim prijateljima iz našeg najuglednijeg kamernog ansambla Gudači sv. Đorđa

  • 3

 U Velikoj sali Kolarčeve zadužbine, 4. decembra 2014. godine u 20.00 časova biće održan koncert pod nazivom "Majstori baroka i klasike"!

Jedna od najdužih koncertnih tradicija u regionu, upravo je vezana za ime našeg velikog maestra.

Osmu godinu zaredom, Jovan Kolundžija će i ovog decembra pozdraviti svoju publiku u Kolarcu, a scenu će podeliti sa svojim prijateljima iz našeg najuglednijeg kamernog ansambla Gudači sv. Đorđa.

Maestro Kolundžija će koncert posvetiti jednom od najpopularnijih kompozitora svih vremena – Antoniju Vivaldiju, miljeniku publike koja sa posebnim oduševljenjem pozdravlja izvođenja svih njegovih dela, ali jednog posebno - čuvenih "Godišnjih doba", koja se dugo nisu našla na repertoaru maestra Kolundžije, a poznato je da ih izvodi sa izuzetnom virtuoznošću.

Ovogodišnji koncert Jovana Kolundžije donosi pravu ekskluzivu - jedan od najpoznatijih i najcenjenijih flautista današnjice, maestro Klaudio Arimani iz Španije, biće drag gost Beograda i iste večeri će sa ansamblom Gudači sv. Đorđa, publici prirediti pravi muzički praznik, uz dela V. A. Mocarta, kompozitora po čijim je izvođenjima Arimani stekao svetsku slavu.

Na programu koncerta naći će se Koncert za flautu u g-duru, kao i Andante u c-duru, čije će izvođenje biti prava retkost, s obzirom da se ne može čuti često, čak ni na svetskoj koncertnoj sceni.

Pokrovitelj koncerta je Skupština grada Beograda, a organizator Ustanova Guarnerius.

Ulaznice za koncert su u prodaji na biletarnici Kolarčeve zadužbine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA