"Zemunac" Milan Jurišić ubijen u Španiji, kosti mu nađene u reci?

Analiza kriminalističke policije Španije odgovoriće na pitanje da li pronađeno telo pripada bivšem članu zemunskog klana

  • 0

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da se u Španiji vodi istraga u vezi sa sumnjom da je bivši pripadnik zemunskog klana Milan Jurišić ubijen u toj zemlji, pošto je pronađeno telo koje se nalazi na veštačenju.

Analize uprave kriminalističke policije Španije daće odgovor na pitanje da li su to Jurišićevi ostaci, dodao je minsitar.

Nakon sastanka sa španskim kolegom Horheom Fernadesom Dijazom, Dačić je naglasio da je to centralno pitanje u istrazi koja je usledila nakon hapšenja Luke Bojovića i njegove kriminalne grupe i da će se sve ostalo, uključujući i izručenje Bojovića, dogoditi nakon toga.

- Očekujem da će u nastavku istrage, koju vodi španska policija, biti razrešeno i eventualno ubistvo Jurišića, čime bi bila stavljena tačka na zemunski klan i na misteriju da li je još neko od njih živ - rekao je Dačić.

Španska policija pre nedelju dana pronašla ljudske kosti u reci u Madridu, za koje se sumnja da su posmrtni ostaci Milana Jurišića, pripadnika "zemunskog klana", izjavio je španski ministar policije Dijaz. Ostaci su trenutno na forenzičkoj analizi. Rezulati se očekuju u naredne dve nedelje i tada će se znati da li je "zemunci" koji su godinama izmicali pravdi ubili jednog svog pripadnika.

Milan Jurišić je bio pripadnik "zemunskog klana" i u bekstvu je bio od atentata na Zorana Đinđića 12. marta 2003. Zbog atentata i zločina "zemunaca" pred Specijalnim sudom osuđen je na 30 godina zatvora. I pre ove izjave španskom ministra policije u javnosti se spekulisalo da Jurišić nije živ i da ga je ubio Sretko Kalinić.

Od članova "zemunskog" klana još je aktivna poternica za Ninoslavom Kostadinovićem. Međutim ne odbacuje se mogućnost da su i njega ubili nekadašnji drugovi iz ovog kriminalnog klana.

(Telegraf.rs / Tanjug / Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA