PAS GODINU DANA ČEKAO GAZDU: Ova verna kuca je pre 12 meseci ispratila svog najboljeg druga u bolnicu, i još uvek stoji pred vratima! (FOTO)

Ovo je priča o odanom psu, koji je uzalud čekao svaki dan duže od godinu dana ispred ruske bolnice vlasnika koji nikada neće vratiti. Nakon njegove smrti pas je nastavio da posećuje bolnicu

  • 13

Maša se pojavila u sibirskoj bolnici sa svojim vlasnikom pre dve godine. Ona je bila njegov jedini posetilac.

Nakon njegove smrti, pre godinu dana, pas je nastavio da posećuje bolnicu svaki dan. Ona je nedavno usvojena , ali se vratila u bolnicu u roku od sat vremena. Slučaj je sličan onom iz Škotske kada je  terijer, koji je postao poznat kao Greifriars Bobi bio na grobu svog vlasnika 14 godina.

Maša je postala poznata i mnogo su je voleli u bolnici. Pacijenti i osoblje obezbedili su joj  topli krevet i hranu. Lekari se nadaju da će neko smiluje i da je udomi.

- Vidite kako su joj tužne oči. Možete videti tugu kod životinja na isti način kao i kod ljudi. Ne postoji nikakav lek za nju ovde, ali mi se i dalje nadamo da će Maša moći da pronađe drugog vlasnika. Jednog dana, nadamo se uskoro, Maša će moći da veruje nekome - rekao je glavni lekar Vladimir Bespalov sibirskom Times.

Maša, koja izgleda kao jazavičar iako osoblje ne zna koje je rase, svaki dan je na recepciji bolnice jer joj vlasnik je primljen pre skoro dve godine. Stariji čovek, iz sela Dvureckij, razboleo se i došao u bolnicu sa svojim ljubimcem. Dok je boravio na odeljenju, Maša je bio njegov jedini posetilac. Noću bi se vraćala u svoju kuću da je zaštiti od uljeza, a ujutru ponovo u bolnicu. To čini danas.

Sestra Ala Voroncova rekla je da je jedna porodica nedavno pokušala da usvoji Mašu. Ona je odvedena njihovoj kući u petak uveče , ali se vratila u bolnicu narednog dana . Ona misli da nikada neće napustiti ovo mesto.

Kada je Greifriars Bobi vlasnik , policijski noćni čuvar Konstebl Džon Grej , umro 1858. sahranjen je bez spomeniku u Greifriars Kirk , ali njegov odani ljubimac uspeo je da pronađe mesto i ostao tamo. On je tamo bio do svoje smrti 1872. godine.

Granit fontanu i statuu izgradila je grofica i podigla godinu dana kasnije u njenu čast , a bilo je više knjiga i filmova o njegovom životu , uključujući i jednu koju je Volt Dizni uradio 1961. godine.

Njegovo grobno mesto je dobilo nadgrobni spomenik 1981.

Tu su i sličnosti sa pričom o japanskom psu Hačiku, koji čuva posetioce na železničkoj stanici u Tokiju 10 godina nakon smrti svog gospodara 1925 .

Godine 1935. telo psa nađena na ulici Tokiju i njegovi posmrtni ostaci su punjeni , montirani i stavljeni na ekran  Narodnog muzeja nauke u Japanu, dok je bronzana statua podignuta izvan Šibuia.

Holivudski film koji prikazuje ovu tužnu priču , u kom glumi Ričard Gir , objavljen je u bioskopima  2010. godine.

(Telegraf.rs / Izvor: Mailonline)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA