SASLUŠANI PRVI OČEVICI NESREĆE NA ADI HUJI: Potonuli su za samo nekoliko sekundi!

- BMW je proleteo pored nas i uleteo u reku. Troje mladih smo izvukli na obalu. Plakali su i dozivali drugove koji su ostali zarobljeni u kolima, bilo je strašno - rekli su policajci Zoran M. i Aleksandar T. dok su opisivali u Višem tužilaštvu tragičan udes na Adi Huji

  • 13

Dvojica policajaca juče su u Višem tužilaštvu do detalja opisali tragičan udes na Adi Huji u Beogradu kada je troje mladih stradalo u BMW-u koji je uleteo u Dunav. Auto je, prema rečima očevidaca, proleteo pored njih velikom brzinom, upao u reku i potonuo za samo nekoliko sekundi.

Žandarm Zoran M. i saobraćajni policajac Aleksandar T. su kobne noći, 22. novembra, bili gosti u restoranu "Carska ohota" n aobali Dunava. Oko 3.50 izašli su ispred lokala da zapale cigarete.

- BMW je proleteo pored nas i produžio pravo u reku. Bili smo u šoku. Čuli smo snažan pljusak i videli kako upaljeni farovi automobila nestaju u vodi. Dok smo dotrčali do obale, videli smo Dušana kako izlazi iz kola koja tonu. Bio je potpuno dezorjentisan i počeo je da pliva ka suprotnoj obali, ka Pančevu. Automobil je brzo potonuo, a na površini vode pojavili su se još jedan mladić i devojka - ispričao je Aleksandar tužiocu.

U tom trenutku prolomili su se jauci i plač vozača BMW-a Dušana Jovanovića, a zatim i još dvoje preživelih putnika - Milice Jokić i Luke Višnjića.

- Dozivali smo tu decu da plivaju ka nama, da se ne predaju. Zagazio sam u Dunav, uhvatio jednog mladića za ruku i izvukao ga na obalu. Kasnije se ispostavilo da je to vozač. Vikao je: "Beba! Beba!", verovatno misleći na Anastasiju, koja je ostala zarobljena na zadnjem sedištu u automobilu. Potom smo izvukli i onog momka i devojku - ispričao je ovaj očevidac.

Oni su dalje naveli da su troje preživelih kroz plač dozivali Miloša Jankovića, koji je ostao zarobljen u gepeku. Dvojica policajaca su uveli troje preživalih u kafanu kako bi se zagrejali.

Podsećamo, nesreća se dogodila 22. novembra kada je BMW sa šestoro mladih uleteo u Dunav na Adi Huji. Iz automobila su se spasili vozač Dušan Jovanović, Luka Višnjić i Milica Jokić, dok su nastradali Nemanja Antić, Anastasija Beba Stajić i Miloš Janković, koji je bio u gepeku.

(Telegraf.rs / Informer)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bojan84

    2. decembar 2014 | 00:32

    Tuga do neba :((((

  • Ancica

    2. decembar 2014 | 08:28

    O, Boze, o, Boze mrtvoj djecici pokoj duse, a zivima snage daj da izdrze:(.

  • Lionac

    2. decembar 2014 | 09:49

    Nazalost nije im bilo pomoci. A policajci su radili kao obezbedjenje slobodno svratite i uverite se.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA