POTRESNO: Ovako se trenutno greju bebe u Majdanpeku! (FOTO)

Na društvenoj mreži Fejsbuk, na profilu RTB Bor, objavljene su fotografije na kojima se jasno vidi u koliko teškim uslovima trenutno rade u bolnici u ovom gradu. Bebe su uvijene u ćebad, za svetlo se koriste sveće, a kao dodatnu izolaciju na prozorima se postavlja posteljina

  • 4

Meštani Majdanpeka i treći dan su bez struje, vode i grejanja. Opštinski čelnici upozoravaju da je situacija u gradu alarmantna. Nestalo je i  nafte za agregat koji strujom napaja bolnicu. U "Elektromreži Srbije" kažu da bi struja mogla da stigne tokom popodneva.

Aktivisti Crvenog krsta i ljudi iz Sindikata rudara Rudnika bakra Majdanpek odneli su bolnici, samačkim, staračkim domaćinstvima, te drugim ugroženim porodicama sa evidencije Centra za socijalni rad i patronažne službe, pijaću vodu i hleb. Ostatak je podeljen građanima, javlja agencija Beta.

Najavljeno je da će danas, uz nove količine, biti podeljeno i 10.000 toplih obroka a da će Crveni krst Srbije poslati 6.000 litara pijaće vode.

Direktor Nacionalnog dispečerskog centra Elektromreže Srbije Vladimir Ilić kaže za RTS da radnici tog preduzeća pokušavaju da prevežu 400 kilovatni dalekovod između Đerdapa i Drmna na 110 kilovatni napon i obezbede struju za Majdanpek iz prvaca Kostolca. Dodaje da je deo radova je završen, dok se ostatak odvija teže, zbog nepristupanog terena.

- Radnici su praktično nad provalijama, ali očekujuemo da će ti radovi biti završeni i da će građani u toku dana dobiti struju - ističe Ilić.

Na društvenoj mreži Fejsbuk, na profilu  RTB Bor, objavljene su fotografije na kojima se jasno vidi u kakvim teškim uslovima trenutno rade u ovoj ustanovi. Bebe su uvijene u ćebad, za svetlo se koriste sveće, a kao dodatnu izolaciju se na prozorima postavlja posteljina.

(Telegraf.rs / Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beli

    3. decembar 2014 | 16:04

    Koja tuga! Pa ovo je sramota za Srbiju. Gde mi zivimo! A zelimo u EU mislimo da tamo cvetaju ruze.

  • Marko

    3. decembar 2014 | 18:39

    Strasno i zalosno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA