Ubijen nuklearni naučnik u Teheranu

Eksplozija bombe na automobilu u iranskoj prestonici

  • 0

Iranski nuklearni naučnik i univerzitetski profesor, Mustafa Ahmadi Rohsan ubijen je u Teheranu, u eksploziji  magnetne bombe koja je bila postavljena na njegov automobil, prenose strane agencije.

U nesreći su povređene još dve osobe od kojih je jedna preminula od zadobijenih povreda  - javlja iranska novinska agencija Fars.

Teheranski zvaničnici za napad su okrivili Izrael, pošto je bio sličan ranijim napadima na iranske naučnike.

Britanska egencija prenosi da su svedoci videli dvojicu na motociklu koji su prilepili bombu na vozilo iranskog naučnika.

To je potvrdio i zamenik guvernera provincije Teheran. "Jutros je jedan motociklista podmetnuo bombu u autobomil "pežo 405" , koja je ubrzo posle toga eksplodirala"- rekao je guverner.

Inače, prema navodima agencije Fars, iranski naučnik radio je u nuklearnom postrojenju Natanz na projektu pravljenja polimernične membrane koja se koristi za separaciju gasa.

Da podsetimo, tri iranska naučnika ubijena su u protekle dve godine postavljanjem eksploziva ispod njihovih autobomila. Dvojica od trojice radili su na nuklearnim programima u Iranu. Za napade u Iranu optuženi su SAD i Izrael, ali su oni negirali optužbe.

 

(telegraf,rs/agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA