Marku Milićevu i Vladi Japancu odloženo suđenje!

Zbog štrajka advokata obojici je suđenje otkazano, a naredna su zakazana za 22. decembar

  • 0

Suđenje Marku Milićevu, koji je optužen da je "mini kantrimenom" 25. jula na Brankovom mostu pregazio Luku Jovanovića, ponovo je danas odloženo u Trećem osnovnom sudu jer se zbog štrajka u sudnici nisu pojavili advokati. Naredno suđenje zakazano je zakazano je za 22 decembar.

U sudnicu je, osim Milićeva, doveden iz pritvora i njegov kum Bratislav Vesović dok je sa slobode došao taksista Saša Janković. Maćeha pokojnog Luke Jovanovića sedela je u publici, kao i nekoliko svedoka koji su se odazvali pozivu. Petoro Milićevih prijatelja, koji su takođe bili obuhvaćeni postupkom, ranije su potpisali sporazume o priznanju krivice i vec služe kazne od četiri do deset meseci kućnog zatvora.

Danas je takođe u istom sudu odloženo i suđenje Vladimiru Jovanoviću, poznatijem kao Vlada Japanac zbog iznude i otmice.Naredno suđenje biće 22. decembra. Jovanović, kao i dvojica njegovi saradnika uhapseni su u avgustu, i danas su iz pritvora dovedeni u Palatu pravde, ali kako se nisu pojavili njihovi advokati sudjenje je kao i u novembru, odloženo.

Optužnim predlogom, tužilastvo ih tereti da su protiv pravno lisili slobode jednu ženu sa Novog Beograda i iznudili joj 710 evra i oko 4.000 dinara. U optužnici, tužilastvo je predložilo i da Jovanović bude osuđen na četiri godine zatvora, Aleksandar Grahovac na tri, a Nenad Milošević godinu i 10 meseci zatvora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA