• 10

ŠTA JE PUTIN PORUČIO RUSKIM TAJKUNIMA: Vratite sav novac u zemlju i nećete biti gonjeni!

Prema predloženoj amnestiji, investitori koji vrate kapital u Rusiju biće zaštićeni od krivičnog ili administrativnog kažnjavanja

  • 10

Ruski predsednik Vladimir Putin ponudio je danas u govoru o stanju nacije amnestiju svim investitorima koji vrate novac iz inostranstva u Rusiju.
Prema predloženoj amnestiji, investitori koji vrate kapital u Rusiju biće zaštićeni od krivičnog ili administrativnog kažnjavanja.

Novinska agencija Sputnjik navodi da bi ovaj predlog mogao do dovede do značajnog priliva novca u Rusiju, kojoj su potrebna ulaganja. U izveštaju se dodaje i da bi Putinova ponuda, ukoliko ga investitori ozbiljno shvate, mogao da delimično reši teškoće sa kojima se ruska ekonomija suočava zbog međunarodnih sankcija EU i SAD i doprinese rešavanju problema likvidnosti.

Garancije koje je dao Putin mogle bi da doprinesu jačanju rublje i popuštanju međunarodnog pritiska na finansijski sektor Rusije. Putin je u govoru rekao da Ministarstvo odbrane treba da razvije novi sistem kontrole trošenja budžetskih sredstava i da sve budžetske korporacije treba da imaju zajedničku kasu.
- Predlažem potpunu amnestiju za sve koji svoja sredstva vrate u državu. Naglašavam, potpunu amnestiju. Garantujem da niko neće biti gonjen od strane Poreske uprave, Vlade Rusije ili bilo koje treće ustanove, samo ako pojedinac legalizuje i prijavi svu svoju imovinu u Rusiji- rekao je Putin.
- Takođe, shvatam da su različita sredstva stečena na različite načine, ali ubeđen sam da možemo konačno da zatvorimo "ofšor" poglavlje u Rusiji i da se okrenemo domaćem - naglasio je ruski predsednik, i time bukvalno otvorio vrata legalizaciji novca kriminalnih organizacija i oligarha, za koje se smatra da su najviše novca izneli iz Rusije.

On je dodao da bi sve kompanije u kojima država ima vlasnički udeo trebalo da smanje troškove za po nekoliko procenata svake godine.
Putin je rekao da je Rusija sposobna da modernizuje svoju ekonomiju i bude svetski lider u pojedinim industrijskim granama, te da zato treba da koristi unutrašnje resurse, poput Akademije nauka, i da privuče nazad Ruse iz inostranstva. Predsednik Ruske Federacije rekao je da je pametna zamena izvora uvoza strateški cilj Rusije u bliskoj budućnosti i da zemlja ne treba da bude zavisna od strane opreme, uključujući mašine za naftno bušenje na Arktiku.
Putin je rekao da ruske kompanije treba da kupuju u inostranstvu samo proizvode koji su jedinstveni, a da u ostalim slučajevima koriste domaće proizvode. On je naglasio da će zemlja biti otvorena za svet i strane ulagače u zajedničke projekte i postavio cilj da se ulaganja u rusku ekonomiju povećaju na 25 odsto bruto društvenog proizvoda do 2018. godine.
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ANTE BAN

    Putin ovdje,kao i dosta puta ranije, daje do znanja da je - osim predsjednik- on ujedno i državni tužitelj, i sud i sve moguće. Doduše- treba reći da im je dao poštenu ponudu, ovo je poštena prilika za njihov povratak u zemlju; jasno, ako se sve može uklopiti u zakonske okvire.

  • Ccc

    Ziveo putin ....svaka cast...covek gospodin

  • Ja

    Da vrate u zemlju, da bi on mogao da krade ...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima