• 10

ŠTA JE PUTIN PORUČIO RUSKIM TAJKUNIMA: Vratite sav novac u zemlju i nećete biti gonjeni!

Prema predloženoj amnestiji, investitori koji vrate kapital u Rusiju biće zaštićeni od krivičnog ili administrativnog kažnjavanja

 • 10

Ruski predsednik Vladimir Putin ponudio je danas u govoru o stanju nacije amnestiju svim investitorima koji vrate novac iz inostranstva u Rusiju.
Prema predloženoj amnestiji, investitori koji vrate kapital u Rusiju biće zaštićeni od krivičnog ili administrativnog kažnjavanja.

Novinska agencija Sputnjik navodi da bi ovaj predlog mogao do dovede do značajnog priliva novca u Rusiju, kojoj su potrebna ulaganja. U izveštaju se dodaje i da bi Putinova ponuda, ukoliko ga investitori ozbiljno shvate, mogao da delimično reši teškoće sa kojima se ruska ekonomija suočava zbog međunarodnih sankcija EU i SAD i doprinese rešavanju problema likvidnosti.

Garancije koje je dao Putin mogle bi da doprinesu jačanju rublje i popuštanju međunarodnog pritiska na finansijski sektor Rusije. Putin je u govoru rekao da Ministarstvo odbrane treba da razvije novi sistem kontrole trošenja budžetskih sredstava i da sve budžetske korporacije treba da imaju zajedničku kasu.
- Predlažem potpunu amnestiju za sve koji svoja sredstva vrate u državu. Naglašavam, potpunu amnestiju. Garantujem da niko neće biti gonjen od strane Poreske uprave, Vlade Rusije ili bilo koje treće ustanove, samo ako pojedinac legalizuje i prijavi svu svoju imovinu u Rusiji- rekao je Putin.
- Takođe, shvatam da su različita sredstva stečena na različite načine, ali ubeđen sam da možemo konačno da zatvorimo "ofšor" poglavlje u Rusiji i da se okrenemo domaćem - naglasio je ruski predsednik, i time bukvalno otvorio vrata legalizaciji novca kriminalnih organizacija i oligarha, za koje se smatra da su najviše novca izneli iz Rusije.

On je dodao da bi sve kompanije u kojima država ima vlasnički udeo trebalo da smanje troškove za po nekoliko procenata svake godine.
Putin je rekao da je Rusija sposobna da modernizuje svoju ekonomiju i bude svetski lider u pojedinim industrijskim granama, te da zato treba da koristi unutrašnje resurse, poput Akademije nauka, i da privuče nazad Ruse iz inostranstva. Predsednik Ruske Federacije rekao je da je pametna zamena izvora uvoza strateški cilj Rusije u bliskoj budućnosti i da zemlja ne treba da bude zavisna od strane opreme, uključujući mašine za naftno bušenje na Arktiku.
Putin je rekao da ruske kompanije treba da kupuju u inostranstvu samo proizvode koji su jedinstveni, a da u ostalim slučajevima koriste domaće proizvode. On je naglasio da će zemlja biti otvorena za svet i strane ulagače u zajedničke projekte i postavio cilj da se ulaganja u rusku ekonomiju povećaju na 25 odsto bruto društvenog proizvoda do 2018. godine.
(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Ja

  Da vrate u zemlju, da bi on mogao da krade ...

  135
  17

  Podelite komentar

 • zoran

  čovek ima savetnike kakve mi ne možemo ni da usnimo!!!trebalo bi ga zamoliti da nam iznajmi jednog na godinu dana,holandske lale bi bile ništa kako bi mi procvetali!!!ŽIVEO GOSPODINE PUTIN!!!

  28
  155

  Podelite komentar

 • SNEZANA

  Kazem ja,CAR...

  19
  113

  Podelite komentar

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima