Amfilohije u Argentini krstio ženu koja je prešla iz rimokatoličanstva u pravoslavlje (FOTO)

Mitropolit Amfilohije je rekao da je sestra Ana Marija Matas bila ranije krštena u rimokatoličkoj crkvi koja je "nažalost od 11. veka izgubila punoću jevanđelijske vere i izmenila Simbol vere"

  • 21

Svetu arhijerejsku liturgiju u crkvi Svetog Save u Buenos Airesu služio je mitropolit Amfilohije, a neposredno pre nje je krstio sestru Anu Mariju Matas, koja je iz rimokatoličanstva prešla u pravoslavlje.

- Ana je ranije bila krštena u rimokatoličkoj crkvi, no nažalost od 11. veka crkva Zapada je izgubila punoću jevanđelijske vere, izmenila i Simbol vere i zato je naša Ana pročitala drevni Simbol vere - rekao je mitropolit i dodao:

- U Rimskoj crkvi su u simbolu vere pridodali da Duh Sveti ishodi ne samo od Oca nego i od Sina. To je vrlo duboka bogoslovska greška i tako Apostoli i Sveti Oci crkve nisu ispovedali tajnu Duha Svetoga. Zbog toga je Ana danas primila punoću jevanđelijske vere - rekao je on u ckrvi Svetog Save u Buenos Airesu.

(Telegraf.rs / Spc.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan B.

    8. decembar 2014 | 19:09

    SVAKA ČAST,VLADIKO

  • Zeljko PSG

    8. decembar 2014 | 19:53

    Postovanje, Preosveceni!

  • Brade

    8. decembar 2014 | 20:21

    Shvatila zena da mora pobeci od licemerja i kvazi hriscanstva sa zapada. Najbolje su ga na kozi osetili pravoslavci, protestanti, Indijanci, itd...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA