BRAVO, SRBIJO: Peticiju za zabranu točenja alkohola mlađima od 21 podržavaju SVI!

Našu inicijativu mnogi su oduševljeno podržali i ostavljali komentare u kojima se navodi da je ovo pametna odluka koja će dovesti do smanjenja broja saobraćajnih nesreća. Za sada je našu peticiju potpisalo preko 1.400 ljudi, a ne sumnjamo da će taj broj uskoro porasti

Peticija za zabranu točenja alkohola osobama mlađim od 21 godine koju je pokrenuo portal Telegraf.rs za jedan dan uspela je da skupi preko 1.400 potpisa! Našu inicijativu mnogi su oduševljeno podržali i ostavljali komentare u kojima se navodi da je ovo pametna odluka koja će dovesti do smanjenja broja saobraćajnih nesreća.

AKO ŽELITE DA SE PRIKLJUČITE OVOJ AKCIJI PODELITE OVAJ TEKST NA DRUŠTVENIM MREŽAMA, A PETICIJU ZA ZABRANU TOČENJA ALKOHOLA MLAĐIMA OD 21 GODINE MOŽETE POTPISATI OVDE!

Takođe, pored zabrane prodaje alkohola mladima, mnogi naši čitaoci smatraju da je neophodno zabraniti i kupovinu alkohola u prodavnicama i marketima za mlađe od 21 godinu.

"Previše mladih života je izgubljeno. To se mora zaustaviti, i ovako smo nacija u izumiranju", "Ovo je veoma pametan predlog, stop alkoholu za mlade, ginu deca zbog alkohola. Svaka čast za pokretača peticije"... Ovo su samo neki od komentara na inicijativu Telegrafa.

"Mislim da je ova odluka pametna i da ce smanjiti broj saobraćajnih nezgoda i njihovu žestinu posledica", "Napokon da neko počne nešto pametno da radi", "Usvojiti po hitnom postupku!", "Podržavam peticiju Telegrafa, jer smatram da je zabrana točenja alkohola osobama mlađim od 21. godine dobra mera koja ce direktno uticati na povećanje bezbednosti u saobraćaju i opšte sigurnosti građana Srbije"... navode sugrađani na sajtu peticije24.com.

Neki sugrađani smatraju da bi prijavljivanje prekšaja u saobraćaju trebalo da bude građanska dužnost radi zaštite.

"Svaka čast na predlogu. Čak i do 25 godina dobro bi bilo. Zabraniti pušenje na svim javnim mestima. Da svi mi budemo kontrolori vožnje kao u drugim zemljama. Nemamo mi dovoljno policije nekorumpirane. Trebali bi svi mi da prijavimo nepravilnosti i de se i naše uvaži na sudu a da se ne tretiramo kao cinkaroši nego da nam to bude građanska dužnost i verujte da bi mnogo mnogo smanjili broj udesa jer bi se plašili jedni od drugih..."

"Odlicna peticija... nadam se da će uspeti", "Hvala vam što ste se setili i organizovali ovakav vid potpisivanja peticije", "Stop alkoholu! Sačuvajte omladinu od bahatosti za volanom . . . Svaki vozač bez dozvole koji vozi je automatski ubica na točkovima!!!" poručuju građani Srbije.

Ukoliko smatrate da je pametno rešenje zabrana točenja alkohola mlađima od 21 godinu, potpišite našu peticiju OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Skuljpa

    9. decembar 2014 | 18:45

    Pa ne morate vi da tocite Sami cemo da sipamo !!

  • Alekdsnfsr

    9. decembar 2014 | 18:49

    Mozda bi trebali da vaspitavamo decu kuci pa onda sve ostalo...

  • Dare

    9. decembar 2014 | 20:06

    Dajte vi zakone koje hocete, uvek ce se tociti na odredjenim mestima. Isto kao sto je zabranjena kupovina cigareta mladjima od 18 godina a vise kupuju maloletni nego punoletni. I meni je to skroz u redu nije vas zivot njihov je i moze s njim da rade sta hoce

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA