ZIMSKA IDILA: Sneg zabeleo Kopaonik i Zlatibor!

Sneg je osim Kopaonika, zabeleo i vrhove Zlatibora i Crnog Vrha. Na Kopaoniku debljina snežnog pokrivača iznosi 8 centimetara, dok je na Zlatiboru palo oko 15 centimetara snega

  • 3

Na Kopaoniku je počeo da pada dugo očekivani sneg, koji je zabeleo ski centar. Tokom večeri se očekuje formiranje snežnog pokrivača u visini od oko 10 cm, a prema prognozama meteorologa očekuju se nastavak padavina.

Veštačko osnežavanje staza na Kopaoniku je takođe u toku. Prodaja aranžmana za zimsku sezonu uveliko traje, a hoteli, kao i kafići i restorani spremni su za novu skijašku sezonu.

U Srbiji je danas najhladnije na Kopaoniku, gde je u sedam časova izmereno minus pet stepeni, a trenutno sneg pada na Crnom Vrhu i Zlatiboru. Na Kopaoniku debljina snežnog pokrivača iznosi 8 centimetara, a slab sneg nastavio je da pada i tokom prepodneva.

Padavine koje su prošle noći obelele Zlatibor danas su se pretvorile u pravu snežnu mećavu, a vejavica je, za samo nekoliko sati, u višim predelima planine nanela 10-15 centimetara snežnog pokrivača.

Sneg na Zlatiboru i dalje pada a temperatura se predveče spustila na desetak stepena ispod nule. Magistalni put preko planine, mada se njime saobraćaj odvija usporedno, čist je i prohodan, a mehanizacija komunalnih preduzeća iz Čajetine prohodnim odžava puteve prema zlatiborskim selima. Čiste su i ulice u samom turističkom centru ove planine.

Zlatiborci od jutros iz kuća ne izlaze bez naročite potrebe, a i u takvim situacijama obavezne su čizme, kape i debele jakne.

Susnežica veje u Vranju, a kiša umerenog intenziteta pada u Velikom Gradištu i u Kraljevu. Slaba kiša trenutno pada u Kikindi, Banatskom Karlovcu, Loznici, Valjevu, Beogradu, Kragujevcu, Smederevskoj Palanci, Negotinu, Požegi, Kuršumliji, Ćupriji i Leskovcu, dok u Zaječaru pada rosulja, odnosno sipeća kiša.

Na Crnom Vrhu su izmerena minus dva, na Zlatiboru i u Sjenici minus jedan stepen, a u Zaječaru i Dimitrovgradu nula stepeni.

Najtoplije je u Novom Sadu, Zrenjaninu, Banatskom Karlovcu, Sremskoj Mitrovici, Beogradu, Velikom Gradištu i Ćupriji, gde je izmereno pet stepeni. Na Paliću, u Somboru, Kikindi, Loznici, Valjevu, Kragujevcu, Smederevskoj Palanci i Negotinu izmerena su četiri stepena. U Požegi, Kraljevu, Kuršumliji, Kruševcu i Nišu izmerena su tri, a u Leskovcu i Vranju jedan stepen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragisa

    9. decembar 2014 | 20:17

    Stizem na zimovanje samo da mi na racun legne minimalac!

  • Vis

    9. decembar 2014 | 22:14

    Zlatibor trenutno minus Jedan i nije bilo mevave vec je normalno padao sneg

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA