• 24

CIA PRIZNALA KAKO JE MUČILA: "Hranili" zatvorenike preko analnog otvora, a radili su im još i gore stvari! (VIDEO)

Na poslednjem saslušanju američkog Senata, obelodanjeni su još neki, manje poznati detalji o tome čime se sve ova obaveštajna služba služila da bi došla do željenih informacija, ili jednostavno slomila duh svojim zatvorenicima

  • 24

Jedna od najvećih američkih i svetskih obaveštajnih službi, CIA "poznata" je po svojim metodama ispitivanja zatvorenika.
Na poslednjem saslušanju američkog Senata, obelodanjeni su još neki, manje poznati detalji o tome čime se sve ova obaveštajna služba služila da bi došla do željenih informacija, ili jednostavno slomila duh svojim zatvorenicima i učinila im "boravak" što neugodnijim.

Među njima su mučenje vodom, zatim tuširanje ledenom vodom, manipulacija ishranom, nedozvoljavanje zatvorenicima da spavaju, izlaganje niskim temperaturama, i još mnogo drugih.

Poznato je da su agenti CIA- e znali da samo ulete u ćeliju, skinu sa zatvorenika svu odeću i sa njim tako trče i vuku ga kroz hodnike, dok ga usput udaraju. Takođe, nekim zatvorenicima nije dozvoljeno da spavaju i do 180 sati, a to je obično izvođeno tako što su bili vezani u uspravnom položaju, uz propratnu buku.

Kada su zatvorenika Abu Zubajdaha mučili tako što su mu sipali ogromne količine vode u usta, on umalo nije umro, pa mu je bila neophodna lekarska pomoć, da bi ga vratili u život. Jedan zatvorenik je bio držan u potpunom mraku, dobijao je sve lošiju i lošiju hranu, jedna ruka mu je bila vezana iznad glave i puštana mu je muzika 24 časa dnevno. Takođe, nije mu bilo dozvoljeno da koristi toalet, nego je nosio pelenu.
Ima dokaza da su agenti CIA- e i pretili porodicama zatvorenika, govoreći da će im ubiti decu i žene, ako ne dobiju željene informacije.

U nizu metoda mučenja agenata izdvaja se i takozvano "rektalno hranjenje", kada su zatvorenicima davali hranu kroz anus.
Agenti koji su se bavili ovakvom vrstom "ispitivanja" uglavnom su bili agenti koji su imali problema sa kontrolom besa, čak je nekolicina njih bila optuživana i za seksualne napade, navodi se u dokazima.
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ljiljana

    toliko je zla na ovom svetu,da ja vise ne znam kako cu da zivim....

  • damaskino

    A ko je kaznio one iz Staljinovih Gulaga i Titovog Golog otoka!? Pojeo vuk magarca

  • MILE

    MA NISTA NECE BITI,,TRESLA SE GORA,RODIO SE MIS,,SVE SE TO ODAVNO ZNA ALI ,,DEMOKRATE,,VAJNE CUTE;;SAMO KAD BUDE GORELO,,I NEBO I ZEMLJA,,ONDA CE SVAKO DA DOBIJE PO ZASLUZI ,A NECE DUGO JOS NADAM SE!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima