• 61

Kako je Kraš vaspitavao hrvatsku decu 90-tih godina! (VIDEO)

Sećate li se Krašovog "Životinjskog carstva"? Saznajte čime je ova kompanija zamenila slike životinja po kojima je bila poznata

  • 61

Ko se još seća čokoladica Životinjsko carstvo? Bezmalo većina rođenih u SFRJ. Oni mlađi, barem u Srbiji, slabije poznaju Krašove male čokolade u plavom omotu u kojima je bila sličica životinje.
Međutim malo ko se seća kako je Životinjsko carstvo devedesetih godina prošlog veka umesto plavog omota obuklo maskirnu uniformu i pod imenom Cro army, sličicu životinje zamenila slikom hrvatskog vojnika. Uz skupljanje sličica vojnika u hrvatskim obeležjima, mogli ste dobiti ili album za sličice ili preslikač za majicu sa natpisom Cro Army.

Ove nove životinje, skupljane su u album i bile predmet menjaže novog naraštaja dece koja danas nemaju moralnu dilemu kada zapevaju uz Tompsona i nataknu ustašku kapu.

Na svom zvaničnom sajtu kompanija Kraš, podseća da su čokoladice Životinjsko carstvo “najtanja i najbolja dečija čokolada, koja sa svojim sličicama i albumima već preko 70 godina s nesmanjenom popularnošću razveseljava najmlađe, edukuje ih i "hrani" njihovu ljubav prema životinjama”.
Zato, kada budete svom detetu želeli da dočarate ukus svog detinjstva, setite se kako je Kraš u propagandne svrhe, slatke životinjice zamenio zverima u unoformama.
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    Sto da ne

  • Hrvatica

    Malcice smuljali al okej

  • Dag

    Borio se,borio, u keks se pretvorio, heroj vas - Josip Kras... (Cudo da su zadrzali - partizansko ime? Ali,posao je posao.)...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima