Kako je Kraš vaspitavao hrvatsku decu 90-tih godina! (VIDEO)

Sećate li se Krašovog "Životinjskog carstva"? Saznajte čime je ova kompanija zamenila slike životinja po kojima je bila poznata

  • 61

Ko se još seća čokoladica Životinjsko carstvo? Bezmalo većina rođenih u SFRJ. Oni mlađi, barem u Srbiji, slabije poznaju Krašove male čokolade u plavom omotu u kojima je bila sličica životinje.

Međutim malo ko se seća kako je Životinjsko carstvo devedesetih godina prošlog veka umesto plavog omota obuklo maskirnu uniformu i pod imenom Cro army, sličicu životinje zamenila slikom hrvatskog vojnika. Uz skupljanje sličica vojnika u hrvatskim obeležjima, mogli ste dobiti ili album za sličice ili preslikač za majicu sa natpisom Cro Army.

Ove nove životinje, skupljane su u album i bile predmet menjaže novog naraštaja dece koja danas nemaju moralnu dilemu kada zapevaju uz Tompsona i nataknu ustašku kapu.

Na svom zvaničnom sajtu kompanija Kraš, podseća da su čokoladice Životinjsko carstvo “najtanja i najbolja dečija čokolada, koja sa svojim sličicama i albumima već preko 70 godina s nesmanjenom popularnošću razveseljava najmlađe, edukuje ih i "hrani" njihovu ljubav prema životinjama”.

Zato, kada budete svom detetu želeli da dočarate ukus svog detinjstva, setite se kako je Kraš u propagandne svrhe, slatke životinjice zamenio zverima u unoformama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A. Паламудов

    10. decembar 2014 | 23:25

    Šta je tu loše? Vole svoju zemlju. Poštuju svoju vojsku. Kod nas Zoran Djindjić i DOS ekipa "rasprodala" generale. Uništila vojsku. Pretopila oružje. Ubila borbeni duh kod naroda. O tome treba brinuti a ne o "susjedima" jer kad dodje vreme oni će se već "pobrinuti" za nas...u to budite ubedjeni.

  • Brade

    10. decembar 2014 | 23:37

    Opako bolesna nacija. Ovo me podsetilo na price starijih, koji su jos u SFRJ studirali, u sredinama gde su Hrvati bili vecina, u Bosni i Hrvatskoj, bilo je takvov sovinizma prema Srbima od strane profesora, studenata, opstine, da je to strasno. Jos je tada bilo na snazi "bratstvo i jedinstvo". Nije ni cudo kada ih truju mrznjom od malih nogu. Deca nemaju sansu.

  • Niko

    10. decembar 2014 | 22:27

    Odlican clanak, svi neka znaju !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA