NEPOKRETAN SAM, KANABIS KORISTIM PROTIV BOLOVA: A policija me hapsi kao dilera! (FOTO)

Iako Saša Kolondžija ima potvrdu da ne zloupotrebljava kanabis već ga koristi u medicinske svrhe, policija nema razumevanja za njega. Kolondžija je priveden 2012. zbog sumnje da je diler, iako je već 16 godina u invalidskim kolicima

  • 9

Saša Kolondžija (43) iz sela Voganj kod Rume pre 16 godina je imao ozbiljnu povredu na radu zbog koje je ostao kvadriplegičar. Nakon što je godinama pio raznorazne lekove protiv bolova i bio u mnogim bolnicama, probao je kanabis koji mu je mnogo bolje pomogao u otklanjanju bolova.

- Ja sam jedini u Srbiji koji ima potvrdu od strane sudskog veštaka da ne zloupotrebljavam kanabis. Meni kanabis pomaže i ja ga koristim isključivo u medicinske svrhe - navodi Kolondžija za Telegraf.

Uprkos njegovom stanju, policija iz Rume ga je privela 2012. godine na osnovu dojave da uzgaja i diluje marihuanu.

- Termin marihuana koriste policajci, stručni termin je kanabis. Mene su policajci izneli i nosili u stanicu. To je bila veoma neprijatna situacija, uzeli su mi otiske, a ja jedva ruke pomeram. Sad imam dosije, a zbog cele situacije sam tužio policiju. Iako je meni životni vek kratak, ne odustajem od svoje namere da isteram pravdu - navodi Kolondžija.

On dodaje da je će se sastati sa predstavnikom Unutrašnje kontrole MUP-a kako bi probao da reši problem oko dosijea. Iako je zbog povrede petog pršljena ostao nepokretan, Saša se bavi muzikom, a takođe je veliki ljubitelj pasa, pa na svom posedu ima labradore. Ipak, zbog svog stanja, ne može dugo da se sedi u kolicima, samo par sati.

Navodi da je korišćenje kanabisa u bilo koje svrhe osim medicinske štetno i to svima napominje, a sve navode da diluje drogu kategorično odbacuje.

- Veoma mi smetaju priče da dilujem drogu deci. Bavim se humanitarnim radom i pomažem svima kojima mogu, posebno deci koja su u istoj ili sličnoj situaciji kao ja - kaže on.

Saša dalje navodi da on kanabis ne puši, već uzima oralno, a takođe pravi čaj koji mu pomaže kod bolova.

- Pravim dosta lekova sa kanabisom, mešam ga sa drugim biljem, a nekad ga koristim dok se se tuširam. Zvuči neverovatno, ali kanabis pozitivno deluje i na problema sa kožom. Od prijatelja sam čuo da je uspeo da izleči psorijazu pomoću kanabisa - kaže Kolondžija.

Kolondžija smatra da bi legalizacija kanabisa u medicinske svrhe dovela do smanjenja zloupotrebe ove supstance.

- Smatram da će ova legalizacija biti usvojena, samo nisam siguran da će se to desiti sledeće godine kako neki pričaju. Podržavam legalizaciju medicinskog kanabisa jer ja sam primer da on pomaže i poboljšava kvalitet života teško bolesnim osobama - kaže Saša.

- LEKALIZUJ: Pokreće se inicijativa za upotrebu kanabisa u medicinske svrhe u Srbiji -

- REVOLUCIONARNO: Srpski ministar zdravlja ZA legalizaciju marihuane u Srbiji! -

- O OVOME PRIČA CEO SVET: Ovo je recept za ulje od kanabisa koje leči rak! (VIDEO) -

(J. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA