SRPSKI ŠAMPIONI: Ovi klinci osvajaju toliko medalja da mogu i sportisti da im pozavide (FOTO)

Na naučnoj olimpijadu u Argentini iz fizike, hemije i biologije učenica iz Novog Sada Tamara Bojanić je osvojila zlatnu medalju, Igor Medvedev i Bogdan Stanojević srebrne, a bronzane su osvojili Novak Stanojević i Milica Bojanić

  • 6

Na 11. Međunarodnoj juniorskoj naučnoj olimpijadi iz prirodnih nauka u Argentini, učenici iz Srbije juče su osvojili jednu zlatnu, dve srebrne i dve bronzane medalje iz fizike, hemije i biologije.

Tamara Bojanić iz Novog Sada je osvojila zlatnu medalju, Igor Medvedev i Bogdan Stanojević srebrne, dok su bronzane medalje osvojili Novak Stanojević i Milica Bojanić.

Olimpijada je održana od 2. do 11. decembra u Medoui i učestvovali su učenici do 16 godina iz 35 zemalja, a takmičenje se sastojalo iz testova, teorije i eksperimenata iz fizike, hemije i biologije.

Učenici koji su nas predstavljeli na Olimpijadi su odabrani na takmičenjima iz fizike tokom prethodne školske godine, kao učenici 8. razreda.

Pripreme za ovo takmičenje je organizovalo Društvo fizičara Srbije, na Fizičkom fakultetu u Beogradu.

Profesor Fizičkog fakulteta Mićo Mitrović je rekao da je ovo prvi put da smo osvoji zlatnu medalju na ovom takmičenju, pošto je program olimpijade više usmeren programima zemalja koji više uče prirodne nauke u odnosu na nas.

- Mi smo ponosni na naše učenike, pored toga što su osvojili nagrade i pokazali znanje, bilo je zadovoljstvo biti sa njima tokom takmičenja jer su vaspitana i vesela deca - naglasio je Mitrović.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    12. decembar 2014 | 20:26

    Bravo!... (Pa,nije bas sve u Srbiji - turbo folk.)...

  • Peca

    13. decembar 2014 | 01:12

    Nešto nisam siguran da će ih država nagraditi za osvojene medalje za razliku od sportista, koji dobijaju adekvatne nagrade za svaku osvojenu medalju, a u redjim slučajevima dodeljuju i stanove.

  • Cox

    12. decembar 2014 | 18:28

    Svaka čast deco, divim vam se. Još puno, puno pobeda i radosti, od srca vam želim.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA