Neredi u Cirihu, huligani palili automobile! (FOTO)

Huligani su palili drveće, automobile i kante za smeće, razbijali izloge radnji, kao i prozor jednog restorana, a prestrašeni gosti pobegli su u podrum i zadnji deo tog objekta. Policija je uspela do ponoći da uspostavi red

  • 11

Na desetine maskiranih huligana sukobilo se sa policijom u uobičajno mirnom centru Ciriha, paleći autommobile, drveće i kante za smeće, saopštila je švajcarska policija.

Policija je upotrebila gumene metke, suzavac i vodeni top kako bi rasterala grupu od oko 200 ljudi, od kojih su mnogi, s maskama na licu, bili naoružani metalnim šipkama i bacali kamenice i projektile na policajce, preneo je AFP.

U neredima kasno sinoć, iza kojih, prema tvrdnjama policije stoji radikalna levica, pričinjena je materijalna šteta koja se procenjuje na nekoliko stotina hiljada evra. Grupa huligana, koja se okupila oko 22 sata, bacala je kamenice na policajce, zapalila jedno policijsko vozilo i ukrala policijsku opremu, pre dolaska pojačanja, navodi se u saopštenju lokalne policije.

Huligani su palili drveće, automobile i kante za smeće, i razbili izloge radnji kao i prozor jednog prepunog restorana, a prestrašeni gosti pobegli su u podrum i zadnji deo tog objekta. Policija je uspela do ponoći da uspostavi red.

Četvorica muškaraca - dva Švajcarca, kao i državljani Velike Britanije i Lihtenštajna - uhapšeni su pod sumnjom da su učestvovali u neredima.

Cirih, najveći grad u Švajcarskoj, jedan je od glavnih finansijskih centara u kome su smešteni brojni bankarski giganti i jedan je od najbogatijih evropskih gradova.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ccc

    13. decembar 2014 | 21:36

    Ja ne razumem ove Švajcarce. Žive u najrazvijenijoj zemlji na svetu i opet prave haos. Sve uslove za kvalitetan život imaju i kao ne valja im sada. Totalno nejasno.

  • Majka brate

    14. decembar 2014 | 00:26

    Џабе што они имају све кад они живе како они кажу у стресу

  • boris ch

    13. decembar 2014 | 21:54

    Meni je ovo ok.zivim ovde ali ako neka i njih malo udari nesto!ustvari nije ni tolko strasno bilo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA