Španci osudili Luku Bojovića na 18, Vladu Budalu 15 godina zatvora!

Pored Bojovića, osuđeni su i Vladimir Milisavljević zvani Vlada Budala na 21 godinu, Siniša Petrić na 15 i Vladimir Mijanović pet godina zatvora. Bojović je uhapšen februara 2012 u Valensiji, u Španiji, a u Srbiji je optužen za nekoliko ubistava i druga teška krivična dela

  • 18

Viši sud u Madridu osudio je danas Luku Bojovića na 18 godina zatvora zbog organizovanog kriminala. Bojović je oslobođen za ubistvo Milana Jurišića Jureta, u Madridu marta 2009, zbog nedostatka dokaza.

Kako prenosi španski El Mundo "Arkanovi tigrovi" osuđeni su na kazne između pet i 21 godine zatvora.

Pored Bojovića, osuđeni su i Vladimir Milisavljević zvani Vlada Budala na 21 godinu, Siniša Petrić na 15 i Vladimir Mijanović pet godina zatvora. Bojović je uhapšen februara 2012 u Valensiji, u Španiji, a u Srbiji je optužen za nekoliko ubistava i druga teška krivična dela.

On je tokom suđenja Višem sudu u Madridu da nije vođa „zemunskog klana“ i da nema nikakve veze s ubistvom Milana Jurišića 2009, koji je raskomadan i bačen u reku Manzares u tom gradu.

- Tako mi boga, nisam ga ubio - odgovorio je, kako prenose španski mediji, Luka Bojović sudiji koji mu je direktno postavio pitanje o tome da li je ubio Jurišića. Bojović je potvrdio da ga je poznavao.

- Nisam naredio da ga ubiju jer nemam takvu moć. Za tako nešto nisam imao ni razlog - rekao je Bojović, koji je bio označen kao direktni organizator i izvršilac likvidacije.

(Telegraf.rs / El Mundo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JoGoGo

    23. decembar 2014 | 17:46

    А да је наставио да држи пекару у БГ како рече покојни Вук до овога неби дошло.Гамад у затвор 40 год.

  • Banderaš

    23. decembar 2014 | 17:53

    Malo.

  • Crni

    23. decembar 2014 | 18:36

    Pravda za Luku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA