Nećete verovati gde Srbi, Hrvati i Crnogorci vole da slave Novu godinu

U turističkim agencijama u Sarajevu, Mostaru, Skoplju, Podgorici, Zagrebu, Beogradu, uglavnom "zadovoljno trljaju ruke" jer su građani balkanskih zemalja zainteresovani da Novu godinu dočekaju u inostranstvu

  • 8
Novogodišnji vatromet u Nemačkoj Foto: AP/Tanjug

Do proslave "najluđe noći" broje se dani, a građani balkanskih zemalja ni ove godine nisu štedeli uprkos lošoj ekonomskoj situaciji - novogodišnji aranžmani za Istanbul, Beč, Budimpeštu, Prag, Ohrid, Tiranu, ali i Maltu i Dubai, uglavnom su već rasprodati.

U turističkim agencijama u Sarajevu, Mostaru, Skoplju, Podgorici, Zagrebu, Beogradu, piše agencija Anadolija, uglavnom "zadovoljno trljaju ruke".

I mnogi građani Crne Gore, barem oni s "dubljim džepom", 2015. dočekaće van granica zemlje. Prema podacima iz nekoliko turističkih agencija, najveće interesovanje vlada za odlazak u Istanbul, Budimpeštu, Ohrid, Milano, Barselonu, kao i za Maltu i Siciliju, a cene aranžmana su od 110 evra za Ohrid, do 460 evra za doček na Malti.

Crnogoraca će biti i na Zlatiboru, u Dubrovniku, Mostaru, potvrđuju u jednoj od podgoričkih turističkih agencija, ali ističu da je, ipak, Malta postala hit destinacija. Sarajlije su, tradicionalno, najviše zainteresovane za Tursku, prvenstveno Istanbul, ali i brojne evropske gradove - Beč, Bratislavu, Budimpeštu, Prag, Pariz..., dok su se građani Srbije, oni koji neće slaviti u domovima i na centralnim gradskim trgovima, u najvećem broju opredelili da Novu godinu dočekaju u Pragu, Beču i Budimpešti.

Direktor jedne od najpoznatijih turističkih agencija u Makedoniji Emil Dimitrovski potvrdio je da Makedonci ove godine najviše interesovanja pokazuju za putovanja na doček Nove godine u jordanskom drevnom gradu Petri, zatim u Dubaiju i Istanbulu.

Tamošnje agencije reklamiraju putovanja za doček u brojnim gradovima Evrope i sveta, a među najprihvatljivijim su putovanja autobusom do Beograda, Rima, Venecije, Praga i Budimpešte.MLADIĆ I DEVOJKE

Iz makedonskih agencija ukazuju na to da se i ove godine nastavila tendencija smanjenja broja rezervacija, a kao razloge navode to što ljudi sve češće putuju u sopstvenom aranžmanu.

Na jednodnevne ili višednevne vikend izlete autobusom za vreme praznika hrvatski građani, pak, najviše putuju u Beč, Prag, Budimpeštu i Bratislavu. Za novogodišnji doček, turističke agencije prodaju trodnevne i višednevne aranžmane za pomenute gradove, ali i za Sofiju, Sarajevo i Istanbul.

U jednoj od jeftinijih turističkih agencija najviše se kupuju novogodišnji aranžmani za Beograd i Sarajevo - tri dana košta najmanje 100 evra, a prema atraktivnosti i Hrvatima su na "meti" Budimpešta, Beč, Bratislava i Istanbul.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hahaha

    24. decembar 2014 | 12:50

    Tiranu ??? Pa tamo ne bi otisao ni dzabe da dobijem putovanje. Beograd je velegrad za sve gradove bivse Juge.

  • Hrvatica

    24. decembar 2014 | 00:43

    Bas lijepo znaci dubrovcani i DUBROVKINJE odlaze u crnu goru a crnogoreri odlaze u du. Samo nek uzivaju zast ne?!?! Tko se jos sjeca tamo nekog rata i bombardiranja ne-bi-tno!!!! O mili Boze

  • duvan kava télégraf

    24. decembar 2014 | 06:59

    Mi smo bolesni ! Svi na balkanu !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA