Đerdap u 2014. godini imao najveću godišnju proizvodnju!

Uprkos nepogodama koje su zadesile Srbiju tokom poplava, sve elektrane u sistemu PD „Hidroelektrane Đerdap“ ispunile su ovogodišnje proizvodne planove, a tome su doprineli dobra pogonska spremnost i organizovanost zaposlenih koji su radili veoma odgovorno i sa puno elena.

  • 1

Tokom ove godine hidroelektrana „Đerdap 2“ proizvela je 1,6 milijardi kilovat-sati i to je najveća godišnja proizvodnja od početka izgradnje ove HE. Ovaj rezultat je ostvaren uprkos nedaćama koje su pratile drugu našu najveću elektranu na Dunavu.

U maju i septembru za vreme katastofalnih poplava teško je oštećena ulazna rešetka na agregatu A 5, istovremeno su zaustavljeni agregati A 4 i A 6, a zbog prodora bujičnih voda u dodatnu elektranu bili su zaustavljeni i A 9 i A 10. I svi planirani remonti za ovu godinu su završeni, i kapitalni radovi na A 10 okončani su dva dana pre planiranog roka.

- Ponosna sam na sve zaposlene u HE „Đerdap 2“ koji su radili veoma odgovorno i sa puno elena, a posebno zbog toga što smo sve ovo ostvarili bez obzira na poteškoće sa kojima smo se suočavali za vreme vanrednih situacija - kaže Ljiljana Milicanović direktor HE „Đerdap 2“.

Sve elektrane u sistemu PD „Hidroelektrane Đerdap“ ispunile su ovogodišnje proizvodne planove, a tome su doprineli dobra pogonska spremnost i povoljna hidrološka situacija.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stojko Budživojević ex Budživoje Stojković

    25. decembar 2014 | 13:10

    Ako je to istina, gde su onda pare ili zašto struja ne pojrftini, ili...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA