KOJA DRŽAVA REGIONA JE ŠAMPION U SPAJANJU PRAZNIKA: Razmislite dobro, mada ćete verovatno pogoditi iz prve

Kada se radi o nama, neradni dani će biti 1. i 2. januar, povodom Nove godine i 7. januar kada se slavi Božić, kao i 25. decembar za katoličke vernike, ali kod naših suseda je malo drugačije

  • 5

Od svih zemalja balkanskog regiona tokom predstojećih praznika najviše neradnih dana imaće Crna Gora, gde se za Novu godinu ne radi dva dana. Tri dana praznuju pripadnici katoličke i pravoslavne veroispovesti povodom Božića, dok će građani većeg dela regiona na raspolaganju imati manje neradnih dana.

Kada se radi o nama, prema podacima Ministarstva rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Srbije, neradni dani će biti 1. i 2. januar, povodom Nove godine i 7. januar kada se slavi Božić, kao i 25. decembar za katoličke vernike.

Građani Bosne i Hercegovine će kao neradne dane imati 1. i 2. januar. U Federaciji BiH neradni dani će biti i 7. januar kao i 25. decembar, povodom božićnih praznika. U RS će odmarati 1. i 2. januara povodom Nove godine, kao i svi u BiH, dok imaju na raspolaganju po dva dana povodom katoličkog, odnosno pravoslavnog Božića za one koji obeležavaju te praznike.

Tokom predstojećih praznika stanovnici Makedonije će na raspolaganju imati četiri dana, odnosno prema Zakonu o praznicima u Makedoniji neradni dani su 1. januar, zatim 6. i 7. januar povodom Božića, a 25. decembar ne rade pripadnici katoličke veroispovesti.

Stanovnici Hrvatske će tokom nastupajućih praznika imati na raspolaganju četiri neradna dana - 1. januar zbog Nove godine, 6. januar kada će se slaviti praznik Sveta tri kralja, a neradni dani u toj zemlji će biti i 25. i 26. decembar povodom proslave Božića.

(Telegraf.rs/ Izvor: avaz.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA