• 5

KRAJ POLUGODIŠTA SE BLIŽI: Hoće li đaci dobiti knjižice?

Vlada Srbije odbila je predlog sporazuma sindikata u obrazovanju, koji predviđa da se zaposlenima u prosveti svakog meseca, počev od decembra, isplaćuje pomoć do 4.500 dinara sve dok ne budu uvedeni platni razredi. Sindikati najavljuju nastavak štrajka i upozoravaju da neće završiti prvo polugodište, kao i da će đaci ostati neocenjeni

  • 5

Vlada je odbila predlog sporazuma sindikata u obrazovanju, a prosvetari su najavili da nastavljaju štrajk i da neće završiti polugodište.
Vlada Srbije odbila je predlog sporazuma sindikata u obrazovanju, koji predviđa da se zaposlenima u prosveti svakog meseca, počev od decembra, isplaćuje pomoć do 4.500 dinara sve dok ne budu uvedeni platni razredi, a sindikati najavljuju nastavak štrajka i upozoravaju da neće završiti prvo polugodište, kao i da će đaci ostati neocenjeni.

- Mi nastavljamo štrajk i nećemo završiti prvo polugodište - rekao je Tanjugu predsednik Sindikata radnika u prosveti Srbije Slobodan Brajković, povodom odluke vlade da odbije predlog sindikata.

On je naveo da će sindikati preporučiti nastavnicima svojim članovima da đacima izvedu ocene u dnevnicima, ali da ne prisustvuju sednici odeljenskog veća, gde se ocene verifikuju.
Tako ćemo imati situaciju da će na početku drugog polugodišta još trajati prvo, rekao je Brajković dodavši da u budžetu ima novca za zahteve prosvete.
On je poručio roditeljima da sindikat nije kriv što štrajkuje, nego je, kako je rekao, za to odgovorna Vlada.

Predstavnici reprezentativnih sindikata prosvete zakazali su za sutra konferenciju za novinare.
Vlada Srbije odbila je predlog sindikata u obrazovanju za mesečnu pomoć, rekao je danas ministar Srđan Verbić i pozvao prosvetare da prekinu štrajk.
Potpredsednica Vlade Kori Udovički iako, kako kaže, razume nastavnike, istakla je da je pred nama godina štednje.
- Predlog sindikata Vlada mora da odbije jer nema sredstava, ali će ih biti ako budemo nastavili da štedimo i radimo onako kako smo planirali - rekao je Verbić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije o predlogu četiri sindikata u prosveti, kojoj je prisustvovala i Kori Udovički.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    Nisu mi jasni prosvetariZaradjuju za nase prilike solidno.Rade dnevno 5 sati rade u godini 8 mrseciRade nimalo teske poslove svake godine u dan zna se sta se radi nikakve inovacije ako si jednom naucio matematiku ,fiziku ,hemiju jezik muzicko obrazovsnnje prenosi deci iz godine u godinu sve preslikano kao pd indigom sad bi da rade jos msnje .Ma more ba se uozbiljite

  • Ognjen146

    Na kraju nevina deca ispaštaju zbog besa nastavnika.

  • xyz

    Prosvetni sam radnik koji ne radi u struci jer nisam mogao da dobijem posao jer nisam imao vezu. Zaposlio sam se kod privatnika i radim za duplo manju platu od vas i ako se pobunim sledi mi otkaz a ja moram da cuti i radim jer takodje moram da izdrzavam porodicu. Da se ja pitam svima treba dati otkaz i za dva dana zaposliti druge, a ima ih i previse na birou. Koja ste vi sila da zezate decu koja redovno pohadjaju nastavu, uce i rade pismene u 30minuta casa.???? Sada ste veliki mocnici pa necete da zavrsite prvo polugodje....cemu to ?!? Zasto koristite decu?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima