NESTALI AVION: Ovo je satelitski snimak oluje koju je pokušao da izbegne pilot indonežanskog aviona (FOTO)

Indonežanski kontrolori leta izgubili su rano svaki jutros kontakt s letom QZ8501 lou kost malezijske kompanije Air Asia, na kojem je bilo 162 ljudi. Pilot je tada zatražio dozvolu da izbegne oblak time što će skrenuti levo i povećati visinu na 10.360 metara. U međuvremenu objavljen je satelitski snimak oluje zbog koje je pilot zatražio promenu pravca letenja

  • 10

Poslednji kontakt posade aviona kompanije "Er Ejža" sa 162 putnika i članova posade, koji je rano jutros nestao sa radara iznad Javanskog mora, desio se u 01.13 sati po srednjeevropskom vremenu. Pilot je tada zatražio dozvolu da izbegne oblak time što će skrenuti levo i povećati visinu na 10.360 metara. Od tada počinje očajnička potraga za avionom.

U međuvremenu je objavljen satelitski snimak oluje zbog koje je pilot zatražio promenu pravca letenja.

- Ne usuđujemo se da pretpostavimo šta je moglo da se dogodi, osim toga da je izgubljen kontakt - izjavio je generalni direktor indonežanske Agencije za saobraćaj Džoko Muržatmodžo

On je rekao da iz aviona nije upućen poziv da se letelica nalazi u nevolji. Avion je poleteo iz indonežanskog grada Surabaja, a kontakt je izgubljen 42 minuta po poletanju.

U letelici su se nalazila dvojica pilota, pet članova kabinskog osoblja i 155 putnika, uključujući 16 dece i jednu bebu, saopštila je "Er Ejža".

On je dodao da je poslednja komunikacija između pilota i kontrole leta bila u 1.13 po srednjoevropskom vremenu, kada je pilot zatražio da skrene levo i da se popne više, kako bi izbegao oblake.

Murdžatmodžo je naveo i da iz pilotske kabine nije poslat signal za uzbunu.

Kontakt je izgubljen 42 minuta pošto je avion poleteo sa aerodroma u Surabaji, odnosno sat vremena pre nego što je, po redu vožnje, trebalo da sleti na singapurski aerodrom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lara

    28. decembar 2014 | 20:41

    Ako se ispostavi da su putnici stradali i ovaj put mislim da je ova avio kompanija odvezla svoj poslednji let...ovo je sve neko vesto smislio...

  • bla

    28. decembar 2014 | 16:10

    a sta je sa 500 hiljada ne prijavljenih kineza????? a a a sta je cutimoo!!!!!!!

  • Александар Џунић

    28. decembar 2014 | 18:06

    Засипају нас будалаштинама, шареним сликама и по обичају објашњењима о трапавим пилотима. У највећем броју су у питању шкартови резервних делова, који су серијски уграђивани у моделе авиона, а да не би дошло до економског колапса произвођача и компанија која те авионе користе, једноставно се кривица пребаци на пилоте, делови се потом замене и грешка се исправи до следеће несреће.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA