Snimak prodaje lažnih putovnica, biznis reklamirali na Jutjubu! (VIDEO)

Kao organizator grupe koja je srpskim mafijašima izdavala lažne pasoše označen je Zvonko Šendulović

  • 0

Hrvatska policija je uhapsila šest osoba osumnjičenih da su do 2010. godina u pasoše upisivali imena stvarnih građana Hrvatske koji nisu vadili pasoše uz slike kriminalaca koji su te pasoše naručivali.

Kao organizator grupe koja je srpskim mafijašima izdavala lažne pasoše označen je Zvonko Šendulović (58). Osim njega osumnjičeni su i osječki policajci Bruno Margaretić i Zoran Rudnički, kao i službenik hrvatskog konzulata u Tuzli Marijan Dominković. Za srpskim državljaninom Darkom Gojićem je raspisana poternica.

Šendulović, čiji je identitet potvrdio hrvatski MUP, svoj "biznis" sa dokumentima je čak reklamirao i na Jutjubu, piše Jutarnji list.

Lanac falsifikovanja je išao sledećim tokom: Šendulović je od dvojice policajaca iz Osijeka, kao i njihove koleginice iz Zagreba, dobijao podatke o osobama koje nisu izrađivale putne isprave, mahom srpskim izbeglicama, koje su imale hrvatsko državljanstvo.

S tim podacima, uz falsifikovane punomoći tih osoba, Šendulovićev "operativac" Darko Gojić vadio bi njihova originalna državljanstva i izvode iz matičnih knjiga rođenih. Pritom je te osobe najčešće odjavljivao iz Hrvatske, te ih zajedno sa Šendulovićem prijavljivao u BiH.

Zatim je sa fotografijama kriminalaca i državljanstvima pravio lažne lične karte, da bi se potom predavali i papiri neophodni za pasoš.

(Izvor: Jutarnji list)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA