KAKAV PRIZOR: Policajci na sahrani okrenuli leđa gradonačelniku Njujorka! (FOTO)

Ubistvo policajaca u po bela dana šokiralo je najveći grad u Americi, a pripadnici snaga reda su se u gnevu okrenuli protiv de Blasija zbog podrške koju je dao demonstrantima, u njihovim zahtevima za reformu policije

  • 2

Policajci u Njujorku oglušili su se o poziv da ne održe danas protest na sahrani svog poginulog kolege, namerno okrenuvši leđa dok je gradonačelnik Bil de Blasio odavao počast ubijenom policajcu.

Uprkos pozivu komesara njujorške policije Bila Bretona da ne protestvuju protiv gradonačelnika, na desetine policajaca u grupi od oko hiljadu okrenulo je leđa velikim ekranima preko kojih je prenošeno obraćanje gradonačelnika unutar kapele u Bruklinu.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Kolege ubijenih policajaca na sahrani okrenule leđa gradonačelniku Njujorka

Policajac Venđijan Liu (32) ubijen je iz vatrenog oružja, 20. decembra, zajedno sa svojim partnerom Rafaelom Ramosom (40), dok su sedeli u patrolnim kolima u Bruklinu.

Ubistvo policajaca u po bela dana šokiralo je najveći grad u Americi, a pripadnici snaga reda su se u gnevu okrenuli protiv de Blasija zbog podrške koju je dao demonstrantima, u njihovim zahtevima za reformu policije, preneo je AFP.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

ŠOKANTNO: Pogledajte snimak pokušaja reanimacije upucanih policajaca u Njujorku (VIDEO)

Optuženi za ubistva Lija i Ramosa, Ismail Brinsli, najavio je na društvenim mrežama da namerava da napadne policajce kao osvetu za smrt dva nenaoružana Afroamerikanca koje su počinili pripadnici policije.

Protesti zbog ubistva Afroamerikanaca, otkrili su raskol između de Blasija i njujorške policije, navela je francuska agencija.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

SVI NA POD: Pogledajte kakav je haos u Njujorku izazvao ubica policajaca (VIDEO)

Njujorški policajci posebno su bili gnevni zbog komentara gradonačelnika, da savetuje svog sina, meleza, da bude posebno oprezan u blizini policije.

Odluka velike porote u Fergusonu, država Misuri, u novembru da se ne podigne optužnica protiv policajca Darena Vilsona koji je ubio Afroamerikanca Majkla Brauna (18), izazvala je nasilne proteste u tom gradu, a protesta je bilo i u drugim gradovima SAD.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

DRAMA U NJUJORKU: Ubio dva policajca, pa pucao sebi u slepoočnicu! (FOTO) (VIDEO)

Početkom decembra, velika porota u Stejten Ajlandu u Njujorku donela je odluku da oslobodi policajca belca, koji je rukom "pridavio" nenaoružanog Afromerikanca Erika Garnera, prilikom njegovog hapšenja zbog nelegalne prodaje cigareta.

Odluka velike porote u slučaju Garnera, izazvala je ulične proteste u Njujorku i drugim gradovima.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

RASNI RAT NA POMOLU: Protesti širom Amerike zbog ubistava crnaca (FOTO) (VIDEO)

U SAD se već duže vremena vodi žestoka debata o odnosu snaga bezbednosti prema Afroamerikancima, kao i o preterano agresivnim akcijama policije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gargamel

    4. januar 2015 | 23:22

    Samo je pitanje vremena kada će krenuti gradjanski rat u USA. Ljudske nepravde se gomilaju i vlast sve manje poštuje obične gradjana a pogotovu one siromašnije.

  • ACAB

    5. januar 2015 | 00:07

    ma mogu okretati sta oce, sredice to gradonacelnik jednim pismom, suspenzija brale pa se okreci po ceo dan gde hoces i kuda hoces

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA