VESNA RADUSINOVIĆ: Treba pomoći devojkama koje se bave prostitucijom!

- Prostitucija ne samo da postoji, već i cveta. Ako bi se legalizovala, postojali bi porezi i razne socijalne mere. Treba pomoći devojkama koje se bave prostitucijom, a ne samo ih osuđivati - kaže za Telegraf poznata književnica

  • 15

Legalizacija prostitucije u Srbiji već neko vreme jedna je od glavnih tema javnog mnjenja.

Nakon nedavnog hapšenja brojnih straleta zbog bavljenja prostitucijom predsednik Izvršnog odbora Socijalističke partije Srbije, Branko Ružić, izjavio je da se najotvorenije zalaže za legalizaciju prostitucije i naveo da postoje mnogi razlozi za to kao što je “dekriminalizovanje, zdravlje osoba koje dolaze sa margina, a bave se tim poslom, finansijski aspekt po državu kroz priliv u budžet od naplate poreza…”. Ova izjava, otvorila je mnoge rasprave.

Jedna od prvih koja je reagovala na ovakvu Ružićevu izjavu bila je potpredsednica SPS-a Dijana Vukomanović rekavši da "se distancira od mišljenja Branka Ružića". Međutim, tu priča tek kreće...

Foto: Tanjug/Filip Krainčić Foto: Tanjug/Filip Krainčić

Književnica Vesna Radusinović oštro je kritikovala izjavu Vukomanovićeve "da se distacnira, od mišljenja Branka Ružića koji se zalaže za legalizaciju i eksploataciju zena u Srbiji".

PROSTITUTKE NEĆE PUNITI SRPSKI BUDŽET: Političari nisu za legalizaciju PROSTITUCIJE!

- Strašno me je iznervirala izjava Dijane Vukomanović. Ona nastoji da okrene žensko biračko telo protiv Ružića i da sebi prikupi poene, a ona je ta koja unistava žensku čast. Ja sam se njoj obratila i na Tviteru i Fejsbuku, ali ona ignoriše moje poruke. Njene izjave o ovoj temi su sulude - rekla je Radusinovićeva za Telegraf.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

PROSTITUTKE NEĆE PUNITI SRPSKI BUDŽET: Političari nisu za legalizaciju PROSTITUCIJE!

Ona se, kao i Branko Ružić zalaze za legalizaciju prostitucije jer bi se time ovo polje rada pravilnije regulisalo.

- Prostitucija ne samo da postoji, već i cveta. Ako bi se legalizovala, postojali bi porezi i razne socijalne mere. Sve bi bilo regulisano. Treba pomoći devojkama koje se bave prostitucijom, a ne samo ih osuđivati - kaže književnica.

Ona smatra da "nije fer što su svi razapeli Mimi Oro zbog navodnog bavljenja prostitucijom, dok se niko ne bavi klijentima prostitutki".

Foto: Facebook/milicamimi.zivanovic Foto: Facebook/milicamimi.zivanovic

KO SU KLIJENTI MIMI ORO? Padaju političari, fudbaleri, estradni menadžeri, direktori banaka...

- Mimi Oro, ako se upošte time bavila, mora da je to radila sama, sudeći po pričama. Nju su svi napali, a nijedno ime klijenta nisu otkrili, to je hipkrozija društva - dodala je ona.

MIMI ORO IZAŠLA IZ ZATVORA: Prekršajni sud usvojio starletinu žalbu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miljan Beograd

    5. januar 2015 | 20:13

    Legalizujte to i marihuanu pa da se odmah iselim od sramote iz Srbije...

  • Profesor

    5. januar 2015 | 20:36

    Srbiji puna laznih moralista.....

  • Slobo

    5. januar 2015 | 22:35

    Prosto nrmogu da razumem ljude.Rad prostitutki je posao kao I svaki drugi.Ko ce prihvatit ovaj posao prihvatice ko nece nece.Ovde lezi mnogo veci problem.U nelegalnoj prostituciji bogati se mali broj ljudi.A kada bih se legalizovalo veliki deo novca prelio bih se u drzavnu kasu.Devojke bih bile zasticene kao I klijentela.Jer treba napraviti zakon ko pokusa ucenu klijenta sa snimcima drakonsa kazna.Sve bih doslo na svoje mesto.Jedino bagra I banditi bih ostali bez posla u ovom delu.Podrska Vesni I legalizaciji Javnih kuca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA