KO JE HRVATSKA "PRVA DAMA"? Suprug Kolinde Grabar Kitarović ima manu koja mnoge IRITIRA! (FOTO)

Muž nove predsednice Hrvatske Jakov Kitarović (46) važi za povučenog čoveka koji je svoj život u potpunosti podredio supruzi zbog koje je i zapostavio svoju karijeru

  • 9

Jakov Kitarović (46), suprug nove hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović je čovek, koji je, kako je rekla njegova supruga, svoju karijeru svesno stavio u drugi plan kako bi ona mogla da se posveti diplomatskoj i političkoj karijeri.

Bio je uz nju kad je postala ministarka evropskih integracija 2003. godine i kada je izazvala veliki interes javnosti noseći na službene sastanke svoju bebu koju je redovno dojila, prekidajući sastanke.  Zatim ju je pratio dok je bila ambasadorka Republike Hrvatske u SAD kao i kad je postala pomoćnica glavnog sekretara NATO-a Andersa Foga Rasmusena.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Jakov je rođen u Rijeci, otac mu je Ivo, legendarni profesor s riječkog Pomorskog fakulteta, čijim je stopama krenuo i Jakov,  koji je trenutno "mirujući" profesor na istom fakultetu.

Svoju suprugu upoznao je u Zagrebu dok su studirali, on na Fakultetu elektronike i računarstva, a ona na Filozofskom. Jakov Kitarović je magistrirao 1998, a planira i da doktorira.

Ineresantno je da je prva dva razreda pohađao u Italijanskoj gimnaziji, treći u riječkoj, a četvrti, kao i njegova  supruga, u Americi.

Foto: Profimedia/Press Association Foto: Profimedia/Press Association

Do sada nije bio preterano eksponiran, uvek se držao po strani, čak i tokom afere u Vašingtonu kad je otkriveno da je koristio službeni automobil ambasade za privatne poslove.

Ipak, život u senci žene sada će biti iza njega pošto će morati da obavlja znatan deo protokolarnih obveza.  Na njegovu sreću, Kolinda nije jedina predsednica u Evropi, pa će tokom službenih susreta imati sa kime i da se druži.

Kolege i prijatelji ističu da je reč o mirnom porodičnom čoveku koji ne voli da se nameće u društvu, ali i da je jako vezan za prijatelje. Kada je reč o njegovim manama, najveća je ta što, za razliku od svoje žene, uvek kasni.

(Telegraf.rs / Izvor: Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA