ČUDO OD ČOVEKA: Nepokretni bajker krenuo na Olimpijadu u London!

Mile Stojkoski (47) prevaliće u invalidskim kolicima put od 3.500 kilometara, kako bi 27. jula stigao u London, na otvaranje letnjih Olimpijskih igara

  • 2

Čovek je čudo! Mile Stojkoski (47) bajker-invalid iz Prilepa, na svom putu za London i Olimpijske igre, danas je bio gost Požarevca. Ovaj hrabri čovek krenuo je na neverovatnu avanturu dugu 3.500 kilometara 15. marta, u invalidskim kolicima, za koja je vezan od 1996. godine, kada je ostao nepokretan nakon teške saobraćajne nesreće na motoru.

- Putujući u invalidskim kolicima, promovišem humanitarnu kampanju "Pogledaj dvaput, spasi život", koja ima za cilj da vozačima skrene pažnju na bezbednost motociklista, koji su, uz pešake, najugroženija kategorija u saobraćaju, kaže Mile za Telegraf.

Ovog bivšeg sportistu i ekonomistu u penziji u Požarevcu je dočekao i gradonačelnik Miodrag Milosavljević.

- Još jedan motiv me pokreće na ovakva putovanja, a to je da osobama sa hendikepom pokažem da invalidnost ne znači i kraj aktivnog života, već otvaranje novih mogućnosti i izazova - ističe kroz osmeh Stojkoski.

Od Prilepa do Londona, on će obići 15 zemalja za 133 dana, što znači da će svaki dan preći oko 60 kilometara. Jedinu organizovanu podršku na ovom sportskom i humanitarnom putešestviju Miletu pružaju njegove kolege bajkeri, koji ga dočekuju i ispraćaju u organizaciji svojih lokalnih udruženja.

Takav slučaj bio je i u Požarevcu, gde su ga dočekali i ugostili članovi Moto kluba "Stiški orlovi" iz Majilovca, a potom ispratili dalje, put Beograda.

- Prema planu puta, u London treba da stignem na dan otvaranja Olimpijskih igara, 27. jula. Tamo ću biti gost princa Majkla od Kenta, koji mu je ponudio svoje gostoprimstvo prilikom nedavne posete Makedoniji, kaže Mile.

Njemu je ovo deseti maraton u invalidskim kolicima u poslednjih 15 godina. Pre ovoga bio je i na letnjoj Olimpijadi u Atini, 2004. godine.

(D. Knežević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA