PLAČ KOJI JE POTRESAO SVET: Preživeli karikaturista kroz suze objašnjava zašto je nacrtao proroka Muhameda (FOTO) (VIDEO)

Dok je objašnjavao svoje razloge za crtanje Proroka Muhameda na naslovnoj strani sutrašnjeg kontroverznog broja, karikaturista je zaplakao, držeći u ruci znak "Ja sam Šarli"

  • 30

Renald Luzijer (42) je karikaturista časopisa "Šarli Ebdo" koji je je uspeo da preživi stravični masakr jer se uspavao i zakasnio na posao tog kobnog dana. Dok je objašnjavao svoje razloge za crtanje Proroka Muhameda na naslovnoj strani sutrašnjeg kontroverznog broja, zaplakao je, držeći u ruci znak "Ja sam Šarli".

Novi broj francuskog satiričkog nedeljnika "Šarli Ebdo", na kom rade preživeli članovi redakcije desetkovane u prošlonedeljnom masakru u Parizu, sadržaće karikature proroka Muhameda. Na naslovnoj strani će se nalaziti prorok Muhamed sa suzama koji drži natpis na kom piše "Ja sam Šarli", a iznad njega je napisano "Sve je oprošteno".

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Mi smo karikaturisti i crtamo male znakove i likove, kao kad smo bili deca. Teroristi, i oni su bili deca, i crtali su kao mi, baš kao što sva deca to rade - objasnio je kroz suze.

Foto: Facebook Foto: Facebook

- U jednom trenutku, oni su izgubili smisao za humor. U jednom trenutku, izgubili su dušu deteta u sebi, koje im  je dozvoljavala da gledaju svet sa određene distance - dodao je.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

On je istakao da mu je žao što su nacrtali proroka Muhameda opet, ali da je na slici samo "dečak koji plače".

Da podsetimo, sutra će "Šarli Ebdo" pustiti 3 miliona primerka.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Izvor: dailymail.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    13. januar 2015 | 23:19

    Mene nije potresalo. Licemerno je to njihovo navodno sloboda govora. A oni planski bombardovali RTS ubili novinare koji su pricu, govor emitovali. Nebi li ih ucutkali. E pa sad vidite sta je to kolateralna steta. 14 karikaturista ubijeno, koliko je umrlo u bombardovanje RTS? Sto nisu onda digli glas protiv NATO fasizam? Kako sejes, tako ce da zanjes!!!

  • Dejan B.

    13. januar 2015 | 23:12

    De ste bili kada su ubijani nevini novinari u Beogradu '99g.- Je li ko.tada plakao od vas,licemeri

  • Vase ime

    13. januar 2015 | 23:10

    Mozda zato sto nisu imali roditelje koje su izgubili zbog VAS - zapadne "civilizacije", i odrastali u bedi, bolesti i gladi, opet od vase izopacene prirode i kulture. Ne opravdavam ih, mi (Srbi) smo daleko vise propatili pa smo ostali moralni i humanisticki giganti u odnosu na vas i na te teroriste.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA