ZABORAVLJENI SRPSKI VITEZ: Dobio nadimak po Aleksandru Velikom, a papa ga imenovao za generala Svete Stolice

Srpski narod i istoričari olako se odriču naših vitezova i heroja. Ovakva sudbina zadesila je viteza i papskog generala Đurđa Branilovića Kastriotovića, koga su albanci proglasili za svog nacionalnog heroja. Njegovo ime je - Skenderbeg

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Lazarev grad

    01. april 2015 | 23:12

    Koji albanci to su sami sebi izmislili 1918 su nastali moj deda sin solunca ih ceo zivot zvao arnautima tako mi cale prico za njih bila su tri plemena pre rata arnauti arbanusi trece manjinsko neko arbanusi su zestoko napadali srpsku vojsku dok se povlacila austrougari ih kupili zlatom posle ja albaniju izmislila italija da mi ne dobijemo izlaz na more... A nas kralj jurnuo u jugoslaviju i lako odustao od sadasnje albanije kojs nam je bila obecana cak su nam je i austriugari nudili 1915 da potpisemo primirije sad dal bi to ispostovali to niko ne zna... Pa skadar je srpski grad bio vekovima... I danas tamo i.a srba ali nazalost sve manje i manje... Na silu su pokrsteni u albance i to glupim imenima koja u uglavnom u prevodu znace gvozd i drvo... Samo u srbiju moze da radi ko sta hoce i da je posle cepa i razbija...

  • brana

    16. januar 2015 | 08:24

    Nas su od 45' do 91' znaci nekoliko generacija ne samo ucili partizanskoj istoriji vec su nas ucili da zaboravimo sve pre toga.Pa o I sv.ratu nismo ucili dovoljno i shvatili velicinu uloge Srpske vojske a kamoli o XIV ili XV veku!Ne znam iz kog razloga ali definitivno ovaj iskrivljeni zapad uz pomoc raznih (u stvari nepostojecih)naroda pokusava da nam zatre svaki trag na kugli zemaljskoj.Sta je razlog tome ne znam.Nikada i nikome zlo nismo naneli,kroz citavu istoriju koja je mnogi duza od ovih 2000 godina smo se samo branili sto je retki koja druga nacija cinila i sta smo za uzvrat dobili?Sakacenje i umanjenje naroda koji polako nestaje i fizicki i na papiru,brise nam se trag.

  • Kastratovic

    15. januar 2015 | 17:43

    HAHAHAHAHAH SADA TO JE PREVISE I ON NAŚ HAHAHAHAHA ..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA