Političari i sportisti u panici, uskoro padaju zbog elitnih prostitutki!

Postupajući po nalogu tužilaštva, Odeljenje za javni red i mir Beogradske policije podnelo je danas krivičnu prijavu protiv četvorice osumnjičenih zbog krivičnog dela posredovanje u vršenju prostitucije za koje je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora i novčana kazna

  • 6

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je krivični postupak protiv četiri osumnjičena za organizovanje "visoke" prostitucije odnosno podvođenje devojaka klijentima među kojima ima dosta poznatih ličnosti, direktora preduzeća, političara kao i stranaca, rečeno je danas Tanjugu u tom tužilaštvu.

UHAPŠEN KRALJ ELITNE PROSTITUCIJE U SRBIJI: Policija mu pronašla katalog devojaka i 16 mobilnih sa "zlatnim brojevima"

Postupajući po nalogu tužilaštva, Odeljenje za javni red i mir Beogradske policije podnelo je danas krivičnu prijavu protiv četvorice osumnjičenih zbog krivičnog dela posredovanje u vršenju prostitucije za koje je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora i novčana kazna, rekla je Tanjugu portparol Prvog osnovnog tužilaštva Irena Bjeloš.

- Krivična prijava je podneta protiv M. M, kao i još tri lica S.V, B. S. i Ž. B. dok se za licem čiji je identitet za sad poznat kao "Dule" još traga - rekla je Bjeloš.

KO SU PROSTITUTKE NA SRPSKOJ ESTRADI: Da li su među njima manekenke, voditeljke i pevačice?

Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis

Prema rečima portparola, niko od osumnjičenih nije ranije osuđivan, a devojke, njih ukupno 12, su starosti preko 20 godina i u ovom slučaju odgovaraju prekršajno pred Prekršajnim sudom u Beogradu.

OTKRIVAMO: Ko je Mihajlo M, osumnjičeni makro elitnih prostitutki?

Od osumnjičenih je oduzeto 20 mobilnih telefona i jedan lap top na osnovu kojih je utvrđeno da među klijentima ima poznatih ličnosti, direktora velikih državnih prreduzeća, političara i stranaca, koji će svi biti pozvani da svedoče u istrazi. Njihova saslušanja planirana su da krenu krajem meseca, ili početkom februara, precizirala je Bjeloš.

KO SU KLIJENTI MIMI ORO? Padaju političari, fudbaleri, estradni menadžeri, direktori banaka...

Maksimović i ostali se sumnjiče da su do sredine novembra 2014. godine, kada je ta grupa otkrivena, predavali drugima devojke radi prostitucije i za sebe uzimali 50 odsto zarade. Devojke o kojima je reč su iz Beograda, Novog Sada, Barajeva i Sarajeva i bave se manekenstvom, ili su medicinske sestre, studentinje i menadžerke hotela.

Foto: Profimedia/Alamy Foto: Profimedia/Alamy

Mihajlo je prema krivičnoj prijavi u svom računaru, imao katalog devojaka i preko svojih prijateljskih veza nudio ih je "na tržištu". Njegovi kontakti preko kojih je dolazio do klijenata bili su mahom menadžeri i radnici obezbeđenja po klubovima ili hotelima, konobari u lokalima...

OVDE IMATE SVE O ELITNIM PROSTITUTKAMA U SRBIJI: Cena za sat 200, za ceo dan 1.000 evra!

Posao se odvijao tako, što bi klijent pogledao katalog, izabrao devojku, koju je potom S.V. mobilnim telefonom i mejlom obaveštavao o poslu. Po devojku je dodlazio vozač i odvozio do klijenta.

Kako je policija utvrdila, sat vremena oralnog ili klasičnog seksa košta 150 - 250 evra. Najduže što klijent može da se zadrži sa devojkom je tri sata, a na poseban zahtev može i ceo dan što košta 1.000. neki klijenti su iznajmljivali i po više devojaka ođednom.

 PRVI SRPSKI MAKRO: Ovo je Mihajlo Maksimović, kralj elitne prostitucije! (FOTO)

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Od zarade, po pravilu 50 odsto je pripadalo devojci, a ako primi bakšiš ona ga zadržava za sebe ali mora da ga prijavi. Ostatak novca išao je Mihajlu a on ga je raspoređivao ostalima... Devojke nisu radile svaki dan, odnosno imale su i vreme koje su koristile za odmor.

Kako je utvrđeno dosadašnjom istragom, vodilo se računa da one budu lepe i negovane, obrazovane, a ako klijent nije bio zadovoljan to se evidentralo. Odlazile su i u inostranstvo s tim što je klijent plaćao troškove putovanja. Prosečno su zarađivale - čisto od 2.500 na više, a prema dostupnim podacima jedna od njih je prostitucijom za jedan mesec zaradila tačno 9.170 eura.

Devojke koje su se prostituisale odgovaraju za prekršaj pred prekršajnim sudom, i za to delo je zaprećena maksimalna kazna od 30 dana zatvora koja se ne može zameniti u novčanu kaznu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA